Homoseksuaaliseen live chat h-kuppi

Lovella Dewees  

homoseksuaaliseen live chat h-kuppi

Tavalliset rikoskirjailijat ovat ryhtyneet käyttämään kaiken ratkaisijoina ns. Eläkkeellä olevana tietojenkäsittelytieteen ammattilaisena voin vakuuttaa, että hakkerikirjallisuus puhuu täyttä pötyä. Minun tiedostoihini pystyy tietysti murtautumaan, koska käytän halpaa operaattoria ja salasanaviidakkoa välttääkseni en vaivaudu suuremmin kätkemään tiedostojani. Pikemminkin toivoisin niille runsaasti lisälukijoita.

Toisaalta osaan viidessätoista minuutissa kirjoittaa salausalgoritmin, joka on täysin murtamaton. Olen näet koulutukseltani matemaatikko ja osaan keksiä mitä kummallisimpia algoritmeja.

Tietokoneohjelmiksi muunnettavia salausalgoritmeja on ääretön määrä, ja on siis helppoa kirjoittaa algoritmi, jota kukaan muu ei tule ajatelleeksi. Ongelma ei ole salauksessa vaan salausalgoritmin välittämisessä salatun tiedoston vastaanottajille. Tästä syystä salaus on tavallisesti isolla rahalla murrettavissa.

Koska murtamiseen vaaditaan isoa rahaa, minun halpa operaattorini ei salaa viestejäni ollenkaan. Tämä ei ole se planeetta, jossa minun kaltaiseni tavallinen ihminen tarvitsisi salausalgoritmeja. Koska en henkilökohtaisesti ollenkaan tunne muita planeettoja, en osaa sanoa, tarvitsevatko niiden tavalliset asukkaat salausta.

Minulla on kaksi ilmanpudistinta. Ruotsalainen Electrolux on terveellä järjellä suunniteltu. Siinä on pölysuodatin pienhiukkassuodatin hepa 13 ja hiilisuodatin hajujen poistoon.

Näiden läpi vetää ilmaa tuuletin, joka suuntaa ilman kattoon. Kunnollinen ilmansuodatin on tasan tällainen. Electroluxissa on kaikki tarpeellinen eikä mitään liikaa. Myös hinta on oikea. Suomalaisen järjettömän kalliin Elixairin kanssa on kaikkia mahdollisia ongelmia. Jos hiilisuodatinta ei vaihdeta tiheään, puhdistin tuottaa paljon myrkyllistä otsonia. Monelta on mennyt rikki sadan euron moottori. Yritykset korvata iso puhallin pienillä ja halvoilla ei tuottane kunnollista tulosta.

Hiukkaset yritetäään poistaa joukolla rautalankoja, joihin on kytketty korkeajännite. Jos korkeajänniteosa toimii, suodatin tuottaa pääasiassa myrkyllistä otsonia. Jos korkeajänniteosa ei toimi, laite on pelkkä hajujen suodatin. Lankoja sisältävä suodatin on helposti pestävä eikä mene helposti rikki, mutta siihen jännitettä antava pellin alla oleva piirilevy tuhoutuu helposti, jos monet metalliset suodattimen osat tekevät oikosulun sinulle on unohtunut virta päälle. Pääsin itse niin pitkälle, että löysin rikkoontuneen automaattisulakkeen nappi ei enää pysy pohjassa ollenkaan , mutta ohikytkentä ei auttanut.

Kokeaa jännitettä ei synny. Jos kymmenvuotias tyttänrenpoikani, joka harrastaa korkeajännite-elektroniikkaa erityisiseti teslamuuntajia ei saa laitetta korjattua, joudun muuntamaan ilmanpuhdhistimen hepa 13 - suodattimella toimivaksi suodatinta kyllä myydään metritavarana. Jos näin käy, olen Elixairin ostaessani heittänyt viisisataa euroa veroparatiiseissa piileskeville suomalaisille pikkukapitalistiroistoille. Karl Marxin - kuten kenen tahahansa - kannattamista arvoista jokaisella voi olla omat mielipiteensä.

Mielipiteet eivät ole tosia tai epätosia. Karl Marxin mukaan ihmiskunnan historiaa voidaan ennustaa. Jos ihmiset olisivat järkeviä olentoja, kuten Karl Marx ajatteli, ihmiskunnan tulevaisuutta voitaisiin ennustaa.

Minun mielestäni on ilmiselvää, että vain hyvin pieni osa ihmisistä on järkeviä olentoja. Lisäksi mielestäni on ilmeistä, että järkevät ihmiset eivät saa haltuunsa poliittista ja taloudellista valtaa edes tilapäisesti. Toinen tosiasiaryhmä, jonka suhteen Karl Marx erehtyi, oli Hegelin dialektiikka. Hegelin dialektiikka on hölynpölyä, mutta Hegelin itsensä ja myös muiden järjen puutteesta johtuen hegeliläisyydestä on tullut ns. Iranissa koiria on viety omistajiltaan, sillä niitä pidetään islamin vastaisina.

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. Sanomalehti Shahrvandin haastatteleman Isfahanin provinssin asukkaan mukaan viranomaiset ilmestyivät hänen ovelleen ja vaativat saada koirat mukaansa. Perusteluksi he esittivät eläimen rokottamisen ja kertoivat, että koiran saa kunnan eläinlääkäriltä takaisin sen jälkeen.

Sanomalehti Shahrvandin mukaan koiratakavarikot ovat käynnistyneet sen jälkeen, kun paikallinen syyttäjä esitti niistä näkemyksensä uutistoimisto Farsille. Sanomalehti Shahrvand kertoo, että kolme päivää myöhemmin koiria ryhdyttiin takavarikoimaan. Lehden mukaan lemmikkinsä menettäneitä on useita. Iranin eläinsuojelujärjestön johtajan Javid Al-e Davoodin mukaan takavarikot ovat yksinkertaisesti väärin. Islamissa koiria pidetään epäpuhtaina, ja AFP: Iranin viranomaisten mukaan hyötykoirat kuitenkin hyväksytään.

Tällaisia ovat esimerkiksi vahtikoirat ja sokeiden opaskoirat. Iranin eläinsuojelujärjestön johtaja Al-e Davood julkaisi sivuillaan koirien takavarikoinnin johdosta viranomaisille suunnatun lausunnon. Täytän tänään 74 vuotta. Joko olen tullut vanhaksi tai tietotekniikan uutuudet on tehty hutiloimalla. Minulla on tarve korvata vanhat kiintolevyt SSD - kiintolevyillä, joissa ei ole liikkuvia osia. Sellaisia tietokoneita lapsenlapset eivät riko yhtä helposti kuin vanhanaikaisempia. Vanhanaikainen kiintolevyhän menee täräyksestä käyttökelvottomaksi.

Koska SSD - kiintolevyisessä tietokoneessa ei ole muita liikkuvia osia kuin tuulettimet, näppäimistö ja hiiri, sellaisen rikkominen on vaikeampaa. Olen aikoinaan opettanut pitkään Windows - käyttöjärjestelmiä, mutta Windows 10 -käyttöjärjestelmän ohjelmistoineen asennus SSD - kiintolevylle osoittautui uskomattoman työlääksi. Erityisesti laiteajureiden asennus oli vaikeaa, kun ei heikentyneellä näöllä tahdo nähdä hyvin pienellä painettuja tuotekoodeja. Tiettävästi Microsoft on supistanut omaa henkilökuntaansa, mutta tällä on vain maailmaa työllistävä vaikutus.

Kun Microsoftin ohjelmat ovat entistä hankalampia, mikrotukihenkilöitä tarvitaan miljoonia lisää. Jos ihmiskunta käyttäisi järkeään nykyistä enemmän, se siirtyisi mikrotietokoneiden osalta Ubuntu Mikrosoftin ulkopuolisten ohjelmistotalojen tarvitsisi vain kääntää ohjelmistonsa Linuxilla toimiviksi, niin saataisiin miljoonia työttömiä lisää, koska mikrotukihenkilöiden tarve romahtaisi. Seksuaalivähemmistöjen oikeudet lain edessä ovat vahvistuneet nopeasti.

Useissa Euroopan maissa on edistetty tasa-arvoisia avioliittolakeja. Yhdysvalloissa merkittävä oli korkeimman oikeuden päätös, jonka mukaan osavaltiot eivät saa rajoittaa avioliitto-oikeutta vain heteropareille. Samaa sukupuolta olevien avioliitto on sallittua 22 maassa, kertoo seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustava Ilga-järjestö. Suomessa tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan maaliskuussa Seksuaalivähemmistöjen asemaan vaikuttavat muun muassa demokratian toimivuus, uskonnon rooli ja perinteisten arvojen vahvuus kulttuurissa.

Maailmassa on edelleen kaksitoista valtiota, joiden lakien mukaan samaa sukupuolta olevien ihmisten välisestä seksistä voidaan tuomita kuolemaan. Kaikissa Nigeriaa lukuun ottamatta pääuskonto on islam ja uskonnolla on paljon vaikutusta lainsäädäntöön.

Ankarimpia lakeja on esimerkiksi Saudi-Arabiassa, Iranissa ja Jemenissä. Nykyisin varsin monet suomalaiset tuntevat useita ruoka-aineiden myrkkyjä. Esimerkiksi omenan siementen syaanivetypitoisuus on varsin tunnettu. Tosin tunnen kemistin, joka syö koko omenan. Ilmeisesti hän ei kuitenkaan syö kilokaupalla omenoita kerrallaan. Syaanivety tunnetaan karvaasta maustaan. Ilmeisesti evoluutio on kehittänyt meihin eräitä hyödyllisiä makuaistin ominaisuuksia.

Jotkin kemikaalit ovat myrkyllisiä vain osalle ihmisiä. Minulle on juotettu iso pullollinen maitosokeria sen tutkimiseksi, onko minua huono maitosokerin sietokyky. Pullollisella ei ollut minuun mitään vaikutusta. Nyt, kun tarvitsen useinkin ummetuksen torjuntaa olen vanha , jopa laktuloosia ulostuslääkkenä käytettävä sokeriseos on ottettava isohko annos, jotta se tehoaisi.

Etenkin kasvissyönti-innostus on tuonut ruokapöytiimme paljon hieman myrkyllisiä kasveja kuten koisokasvit tunnetuimmat koisokasvit ovat peruna, tomaatti, kesäkurpitsa, paprika, chili ja munakoiso.

Vaikka käytännöllisesti katsoen kaikki ruoka-aineet ovat meille jossain määrin epäterveellisiä, jotainhan meidän on syotävä. Vaikka perunan kuoret ovat myrkyllisempiä kuin sen ydinosa, syön keitetyt perunat kuorineen. Tosin minä syön vain kaksi pientä tai yhden suuren perunan kerrallaan.

Mielestäni mistään ruoka-aineesta ei pidä innostua liikaa. Erityisesti mausteiden suhteen on syytä olla varovainen. Eihän voimakkaasti maustettu ruoka edes maistu hyvältä. Joskus tropiikissa asti matkustellessani olen oppinut sen, että tropiikissa käytetään lievästi myrkyllisiä aineita ruoan säilyvyyden parantamiseksi. Se, mikä on mikrobeille myrkyllistä, on usein myrkyllistä myös ihmisille. Me suomalaiset syömme perinteisesti liikaa ruokasuolaa, koska sitä on käytetty täällä pohjoisessa ruoan säilyvyyden parantamiseen.

Minun on syötävä verenpainelääkettä ja vältettävä suolan liikasyöntiä, koska suola nostaa verenpainetta ja minulla on verenpainetauti. Etikan syöntiä en ymmärrä ollenkaan. Etikkahappo on alkoholien käymistuote, eikä siinä ole mitään ihmiselle terveellistä tai ravitsevaa. Säilöntäaineena etikka on kuitenkin vaarattomampi kuin ruokasuola.

Mitä tulee happoihin happamuus on perusmaku yleensä, ne ovat vaarallisimpia hampaillemme. Mikäli mahalaukun protonipumppu toimii oikein, happotasapaino on kunnossa.

Valitettavasti minun protonipumppuri ei toimi oikein, ja joudun syömään koko ajan protonipumpun salpaajaa muuten on pahaa närästystä ja yskää.

Perusmaku eli imelä sallii meidän syödä salakavalasti liikaa sokereita, jotka ovat yleensä koivusokeria ksylitolia lukuun ottamatta epäterveellisiä hampaillemme. Ne lihottavat, ja osalle ihmisiä diabeetikot ne ovat myrkyllisiä. Natriumglutamaatti voi aiheuttaa päänsärkyä, suolisto-oireita, hermosoluvaurioita, masennusta, iho-oireita, ylivilkkautta ja rintakipuja.

Raskauden aikana natriumglutamaatin käyttöä tulisi välttää, sillä koe-eläimillä sen on todettu aiheuttavan sikiövaurioita. Vauvojen ja pienten lasten ruuissa sen käyttö on kielletty kokonaan. Vielä muutamia vuosiasitten tätä ainetta lisättiin moniin ruoka-aineisiin kuten makkaroihin. Toivottavasti ymmärsit, että tämän artikkelin päätarkoitus oli neuvoa sinua pysymään hoikkana. Kymmenvuotiaan tyttärenpoikani ehdotuksesta ostin joukon säköasennusmateriaaleja.

Työkaluja minulla oli ennestään. Poika ilmoitti, että mummon siivoamista on helpotettava. Huomasimme, että työhuoneeni ja makuuhuoneeni olivat yhden vaivaisen 10 ampeerin sulakkeen takana. Vaihdoimme sulakepohjan ja sulakkeen 16 ampeeriksi, jonka antamaa virtaa 3x1,5 mm johto kyllä kestää virallisestikin.

Muutenkaan vuonna betoniin tehdyissä asennuksissa ei ole juuri järkeä käytetty. Poika jakoi yhteen pistorasiaan tulevan virran kahtia ja alkoi vetää MMJ - kaapelia. Nyt kirjoitan tätä tietokonepöydällä, jonka alla ei ole yhtään johtoa.

Verkkojohtokin tulee lattialistaa pitkin. Tietokoneita opin aikoinaan asentamaan, kun edesmennyt Nokia rahasti julkishallintoa, ja työpaikallani tietotekniikan opetus ei ollut rahaa moisten laitteiden ostoon. Komponenttien myyjät halusivat tehdä kiusaa Nokialle ja opettivat minut ja työtoverini kokoamaan mikrotietokoneita. Nyt olen eläkkeellä, mutta tämäkin tietokone on minun itseni kokoama. Viimeiseksi vaihdoin siihen SSD - kiintolevyn, jossa ei ole liikkuvia osia. Tässä koneessa ei ole muita liikkuvia osia kuin tuulettimet.

Arvelen, ettei tämä äänetön kone kuluta kovin paljon sähköä, vaikka siinä on huomattavan tehokas suoritin. Olen tilannut SSD- levyn halvimmalta toimittajalta, ja asennan sen toiseen koneeseeni, jossa on tavattoman heikko ja hidas Windows Tässä koneessa on Ubuntu Poistan samalla kaikki johdot toisen koneen pöydän alta. Windows - konetta tarvitsen vain yhteen asiaan: Kossua ei saa enää käyttää käsien pesuun. Siihen tulee myrkyn merkki ja teksti "Vain juotavaksi".

K-rauta myy sitä neljän ja puolen litran astioissa. Terveydenhoitohenkilökunta ja eräät sairaat kuten minä, joka käytän katetreja saavat pestä kätensä käsidesilla, jota myydään apteekeissa. Yliopiston apteekki myy sitä läpinäkyvissä pumppupulloissa, joille löytyy muutakin käyttöä Professorin käsidesi. Sen sijaan papeille määrään käsienpesuaineeksi Spiritus Fortista. Sitä saa denaturoidussa muodossa apteekeista.

Rikkaat papit voivat hätätilassa pestä kätensä Kossulla. Helsingin Sanomissa oli löydetty taas yksi lääkäri, joka vastustaa lääkkeiden käyttöä. Eikö olisi aika muuttaa titteli "lääkäri" vaikka "lääkesensoriksi". Olen tuntenut monia ihmisiä, jotka ovat kuolleet siihen, ettei heillä ole ollut varaa ostaa kalliita lääkkeitä.

Kuolemansyyksi ei ole kuitenkaan koskaan kelpuutettu lääkkeiden puutetta. Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun raportissa kehotetaan  toimiin naisten aseman parantamiseksi.

Muižnieks toivoo Puolan helpottavan turvallisen abortin saamista ja löysentämään abortin saamisen ehtoja. Puolan aborttilainsäädäntö kuuluu Euroopan tiukimpiin, ja Laki ja oikeus -puolue haluaisi kiristää ehtoja entisestään. Nyt suunnitteilla on abortin kieltäminen jopa raiskauksen ja insestin uhreilta.

Jos suunnitelmat menevät läpi, abortti olisi jatkossa laillinen vain siinä tapauksessa, että naisen henki on vaarassa.

Aborttioikeuden laajentamisen lisäksi valtuutettu toivoo lisätoimia myös muun muassa seksuaalikasvatuksen kohentamiseksi, perheväkivallan ehkäisemiseksi sekä ehkäisyn saatavuuden parantamiseksi. Suomalaisen sosialidemokratian oppi-isä Karl Kautsky kirjoitti uskonnonvastaisen kirjan, joka on jopa suomennettu.

Forssan puoluekokouksen ohjelmassa oli kirkon ja valtion erottaminen sekä uskonnonopetuksen poistaminen kouluista. Puolueen pitkäaikaisin johtohahmo Väinö Tanner erosi kirkosta, kun se tuli mahdolliseksi, ja hän oli kuollessaankin kirkkoon kuulumaton. Jo silloin papit olivat soluttautuneet puolueeseen, ja Väinö Tannerin leski Linda Tanner painostettiin hautaamaan miehensä valtiollisin kirkollismenoin.

Mainittakoon tässä, että Väinö Tannerin muistelmat on erinomainen johdatus  Suomen todelliseen historiaan. Nyt on eletty sellaisiin aikoihin, että kerran viikossa ilmestyvän Demarin päätoimittajaksi on valittu laestadiolaisalueen piispan poika. Mikko Salmi on pappi ja Oulun piispan Samuel Salmen poika. Mikko Salmi on on ollut Oulun kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen vuodesta Hän on myös SDP: Taitaa tulla kristillinen periaateohjelma.

Kun luvun puolivälin jälkeen opiskelin matematiikkka Helsingin Yliopistossa, oli tapana todistaa, ettei luvun 2 neliöjuuri ole rationaaliluku vaan irrationaaliluku.

Täydennyksenä tähän muinaiseen todistukseen esitetään seuraavassa, että mielivaltaisen ykköstä suuremman alkuluvun p n: Oletetaan, että alkuluvun p n: Silloin on olemassa keskenään jaottomat kokonaisluvut a ja b siten, että. Naisen asianajajan mukaan vuotias oli ollut tanssimassa, kun hänen juomaansa oli laitettu huumausainetta. Nainen heräsi myöhemmin vieraassa asunnossa, jossa havaitsi joutuneensa raiskauksen uhriksi.

Nuori hollantilaisnainen on pidätetty Qatarissa aviorikoksesta epäiltynä sen jälkeen kun hän kertoi poliisille joutuneensa raiskatuksi. Lomailemassa ollut vuotias nainen huumattiin hotellin baarissa Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Nainen heräsi myöhemmin vieraassa asunnossa, missä hän havaitsi joutuneensa raiskauksen uhriksi. Naisen asianajajan mukaan hän oli ollut dohalaisessa hotellissa, missä alkoholin myynti on sallittua.

Nainen meni tanssimaan, ja pöytään palattuaan otti yhden kulauksen juomastaan, minkä jälkeen hänestä tuli heti huonovointinen. Nainen pidätettiin jo maaliskuussa, sillä häntä epäiltiin avioliiton ulkopuolisesta seksistä. Hän joutuu oikeuteen maanantaina. Myös epäilty raiskaaja on pidätetty.

Hän kuitenkin väittää, että seksiä on harrastettu yhteisymmärryksessä. Hollannin ulkoministeriön edustaja on vahvistanut tapauksen. Nainen on saanut apua pidätyksensä alusta saakka, ministeriö kertoi lausunnossa. Vuonna norjalaisnainen sai  naapurimaassa Arabiemiraattikunnassa 16 kuukauden vankilatuomion väärästä valasta, avioliiton ulkopuolisesta seksistä ja alkoholin käytöstä sen jälkeen kun hän oli kertonut poliisille joutuneensa raiskatuksi.

Körtit tarkoittavat harmaan körttipuvun helmoissa olevia halkoja. Kaupunginjohtaja Kari Nenonen jaksaa uskoa tulevaisuuteen, vaikka Vantaalla kamppaillaan monenlaisten ongelmien kanssa. Organisaatiotkin voivat olla ystäviä keskenään, on Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen saanut huomata.

Yksi kaupungin läheisistä ystävistä on hänen mielestään seurakunta. Ajat eivät ole helpot ja maailma muuttuu nopeasti, siksi yhteistyötä tarvitaan tulevaisuudessakin. Nenonen muistuttaa viime syksystä, jolloin Vantaalle tuli muutamassa viikossa yli tuhat turvapaikanhakijaa. Kun he olivat saaneet katon päänsä päälle, tarvittiin mielekästä tekemistä. Olen käsittänyt, että tapa, jolla kaupunki, seurakunnat ja SPR yhteistyössä ovat asiaa Vantaalla hoitaneet, on ollut esimerkkinä muille paikkakunnille Suomessa.

Tänä kesänä yhteistyötä tehdään Myyrmäessä 8. Kaupunki tukee juhlia noin eurolla. Kaupunginjohtaja Nenonen puhuu juhlien aattoseuroissa ja aikoo muutenkin olla juhlilla mukana. Hänen mielestään juhlat ovat tilaisuus tehdä kaupunkia tutuksi tuhansille uusille ihmisille. Hän toivoo myös nykyisten vantaalaisten löytävän juhlille. Kun olen osallistunut Vantaalla jumalanpalveluksiin, olen huomannut, että aktiivisuus on suurta. Se kertoo siitä, että ihmisillä on pohjalla usko suurempiin asioihin.

Ehkä se kertoo myös vantaalaisesta yhteisöllisyydestä. Halutaan kokoontua yhteen myös Jumalan sanan ääreen. Herättäjäjuhlien teemana on Kahden maan kansalainen. Kari Nenosen mielestä se sopii erinomaisesti Vantaalle, jossa vieraskielisen väestön suhteellinen osuus on Suomen korkein. Monikulttuurisuus on ollut Vantaalla arkea jo kauan, mutta niin ovat myös sen herättämät kielteiset reaktiot.

Toivon, että me suomalaiset oppisimme suhtautumaan tähän normaalina ilmiönä, koska sitä se tänä päivänä on, Nenonen sanoo. Nenonen sanoo ymmärtävänsä ihmisten huolen näinä korkean työttömyyden ja epävarman taloudellisen tilanteen aikoina. Kuitenkin hän toivoo, että muutos osattaisiin nähdä mahdollisuutena ja tulijat voimavarana suomalaiselle yhteiskunnalle. Mitä avoimemmin ja ennakkoluulottomammin me pystymme heihin suhtautumaan ja mitä paremmin osaamme viestiä, mitä uusilta suomalaisilta edellytetään, sitä helpompaa kanssakäyminen on.

Talous on viime aikoina ollut tiukilla niin kaupungilla kuin monessa vantaalaiskodissakin. Nenonen ei kuulemma jaksaisi kaupunginjohtajan tehtävissä, jos ei uskoisi parempaan tulevaisuuteen. Meidän täytyy pystyä pärjäämään kansainvälisillä markkinoilla, ja se edellyttää sopimista ja uhrauksia.

Kaikki mukaan näihin talkoisiin, siitä se uusi nousu lähtee, hän sanoo. Vantaalaisia Nenonen rohkaisee pitämään huolta itsestään ja läheisistään. Paavo Ruotsalainen eli Löyhkä-Paavo 9. Hänestä sai alkunsa herännäisyys eli körttiläisyys. Ruotsalainen oli pohjoissavolainen turvenuija, joka oli kuusivuotias saadessaan ensimmäisen Raamattunsa.

Hän oli vuotiaana ehtinyt lukea sen kokonaan jo kolme kertaa. Tästä huolimatta Ruotsalainen ei jostain syystä oppinut koskaan edes kirjoittamaan. Ruotsalainen tunsi nuorena ainakin Wikipedian mukaan olevansa "ahdistunut" — ei mikään ihme, jos kodin ainoa kirja on Raamattu. Koska Sigmund Freud syntyi vasta yli neljä vuotta Ruotsalaisen kuoleman jälkeen, ei Ruotsalaisella ollut toivoa saada edes psykoanalyyttistä hoitoa ongelmiinsa.

Niinpä hänen oli turvauduttava ainoaan vielä huonompaan vaihtoehtoon eli kansanherätykseen. Ruotsalainen onnistui kävelemään itsensä Suomen historiaan. Tarpomalla kymmeniä tuhansia kilometrejä eri saarnamiesten perässä hän lunasti itselleen sijoituksen 59 arvovaltaisessa Suuret suomalaiset -äänestyksessä jättäen taakseen noin kahdeksan miljoonaa ansioituneempaa ja merkittävämpää suomalaista. Ruotsalainen onnistui saarnaresuamisellaan pilaamaan avioliittonsa ja huolestuttamaan viranomaiset.

Hän onnistui myös pitämään kansanherätysliikkeen yhtenäisenä. Ruotsalaisen herännäisyys on kansanuskon, nöyristelyn ja heikon itsetunnon perisuomalainen ilmentymä. Herännäisyys olisi voinut jäädä alemmuudentuntoisen alamaistalonpoikaiston keskinäiseksi kurjisteluksi, mutta ikävä kyllä melkoinen osa Suomen kansankirkon papeista on herännäisiä.

Useat kansankirkon jäsenet taas ovat myöhäisherännäisiä, mikä tarkoittaa, että he eivät sunnuntaisin herää ajoissa ehtiäkseen kirkkoon. Ruotsalainen kuoli kirppuisessa pirtissään tilassa, joka ei ollut paljon hullua hurskaampi.

Kotiseutuni tunnetuin körttiläinen oli Repolan Taneli. Kerran kuulin hänen sanovan, että jumalan sana on lyötävä lasten päähän vasaralla. Repolan isäntä oli myös sosiaalilautakunnan jäsen, joka vastasi paikallista sosiaalivirkailijaa. Tunnen asian hyvin, koska edesmennyt isäni hoiti myöhemmin samaa virkaa viisitoista vuotta. Kun isoäitini köyhä leskisisar sokea mies oli kuollut ja lapset olivat alaikäisiä meni pyytämään Repolan Tanelilta sosiaaliapua, Taneli määräsi perheelle muutaman kilon silakoita.

Perhe ei olisi selvinnyt, jos pojat eivät olisi varastaneet ja tytär myynyt itseään. Agnostikot eli ihmiset, jotka sanovat, etteivät he tiedä, onko jumalia olemassa vai ei, ovat tavallisesti hyvin passiivisia ja kuuluvat johonkin uskontokuntaan. Kaupunkitarina kertoo, että itse Canterburyn arkkipiispa uskoo jumalaansa vain joka toinen päivä. Britannia on ilmeisesti Euroopan sekulaarein maa.

Kun kauan sitten kyllästyin silloisen Ylioppilaslehden huonoon uskontokeskusteluun ja menin mukaan sekulaareihin liikkeisiin, jouduin enimmäkseen taistelemaan agnostikkoja vastaan. Pahin heistä oli edesmennyt opetusneuvos Pekka Elo.

Suomen Ateistiyhdistystä ja Pääkaupunkiseudun Ateisteja lukuun ottamatta Suomen sekulaareista liikkeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Esimerkiksi Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja on sekopää diplomi-insinööri Petri Karisma, joka ajaa tasa-arvoisutta toden ja valheen välillä, ja pääsihteeri Esa Ylikoski, Pekka Elon aivopesemä entinen taistolainen, on inhottavin ihminen, jonka tunnen.

Enkelit kuuluvat juutalaisuuteen, kristinuskoon ja islamiin. Myös uusissa uskonnollisissa henkisyyttä korostavissa liikkeissä kuten New Age viitataan usein enkeleihin. Enkelit toimivat joko jumalan sanansaattajana, jolloin enkelit tuovat ihmisille ilmoituksia jumalalta, tai taivaallisena hoviväkenä tai sotajoukkona.

Vanhassa testamentissa enkelit kuvataan joskus yksinkertaisesti "miehinä", joskus myös "ruhtinaina", kun taas esim. Vanhimmissa maalauksissa enkelit näyttävät nuorilta miehiltä.

Siivet lisättiin antiikin taiteen vaikutuksesta, jotta enkelit voisi erottaa ihmisistä. Koska enkelit ovat miehiä, voidaan kysyä, kuinka monta prosenttia heistä on homoseksualisteja. Sen näkyvin tapahtuma on koko tämän kuukauden kestävä uskonnollinen paasto , saum , jonka aikana terveet aikuiset muslimit syövät vain auringonlaskun ja aamuhämärän välisenä aikana.

Tämä perustuu Koraaniin 2: Mutta sitten noudattakaa tarkoin paastoa yön tuloon saakka". Myös juominen, tupakointi, kiroilu, itsetyydytys ja seksuaalinen kanssakäyminen ovat valoisaan aikaan kiellettyjä. Ramadanin aikana muslimit työskentelevät yleensä vain aamupäivisin. Paaston päätyttyä vietetään seuraavan, šawwal-kuun kolmena ensimmäisenä päivänä Id al-Fitr -juhlaa.

Ramadan on kuukausi, jolloin Koraani lähetettiin profeetta Muhammedille. Profeetan perimätiedon mukaan Ramadanin ajaksi avataan Paratiisin portit, lukitaan Helvetin portit ja kahlitaan paholaiset.

Ramadan-kuun paasto on islamin neljäs pilari. Entisöintiä on viivästyttänyt haudan päälle rakennettua kirkkoa hallinnoivien uskontokuntien eripura. Jerusalemin Pyhän haudan kirkkoa hallinnoivat uskontokunnat ovat päässeet yhteisymmärrykseen tarpeesta entisöidä kirkossa sijaitseva hauta, jonka uskotaan olevan Jeesuksen hauta. Entisöintityöt keskittyvät huoneeseen, jonka uskotaan olevan suoraan Jeesuksen hautapaikan yläpuolella. Katolinen, Kreikan ortodoksinen ja Armenian ortodoksinen kirkko hallinnoivat yhdessä Pyhän haudan kirkkoa.

Kirkkokunnat vastaavat kirkon eri osista, ja uskontokuntien väliset jännitteet ovat kovat. Esimerkiksi vuonna väittely Kreikan ja Armenien ortodoksimunkkien kesken muuttui nujakoinniksi. Uskontokunnat löysivät yhteisen sävelen sen jälkeen, kun Israelin museovirasto totesi Pyhän haudan kirkon turvallisuusmääräyksissä puutteita ja poliisi sulki kirkon hetkeksi.

Hautakammiota vahvistetaan maanjäristysten varalta. Lisäksi kammiota entisöidään veden, kosteuden ja kynttilänsavun aiheuttamista jäljistä. Valitettavasti haudasta ei löydy Jeesuksen luurankoa. Uskonnot selittävät, että Jeesus on siirtynyt haudasta taivaaseen. Demarin päätoimittaja haluaisi muuttaa nimen Suomen Kristillisdemokraattiseksi Puolueeksi.

Valitettavasti puolueen lyhenne ei käy, sillä se olisi SKP. Tuomitut ovat jakaneet venäläisen yhteisöpalvelun sivuilla viestejä, joiden on tulkittu muun muassa loukanneen uskonnollisia tunteita. Eniten julkisuutta on saanut novosibirskilaisen opiskelijan Maksim Kormelitskin tapaus. Kormelitski tuomittiin vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi työsiirtolaan, koska hän oli julkaissut uudelleen loukkaavalla tekstillä varustetun uskonnollisen kuvan venäläisellä VKontakte-sivustolla.

Tapa kuuluu olennaisena osana venäläisten ortodoksiuskovaisten loppiaisen juhlintaan. Novosibirkissä käydyssä oikeudenkäynnissä syytetty sanoi kritisoineensa viestissään ihmisiä, jotka uhraavat terveytensä uskontonsa takia. Syyttäjän mukaan Kormelitskin jakama alatyylinen teksti loukkasi uskovaisten tunteita, sillä "syytetty on ateisti ja yllyttää vihaa kristinuskoa harjoittavia kohtaan".

Kormelitskin mukaan samaa viestiä oli jaettu noin 70 kertaa. Radio Svobodalle antamassa haastattelussaan Kormelitski uskoo tuomion johtuvan hänen aktiivisesta toiminnastaan presidentti Vladimir Putinia kritisoivassa Parnas-puolueessa. Omskin kaupungissa vuotias opiskelija Aleksand Razhin tuomittiin tunniksi rangaistustyöhön yhteisöpalvelu VKontaktessa kaksi vuotta sitten julkaistusta kommentista. Kommentissaan Razhin ruotii metalliyhtye Marilyn Mansonin Novosibirskin konsertin peruuntumista.

Marilyn Mansonin konsertteja peruttiin Venäjällä vuonna , kun ortodoksiaktivistit syyttivät yhdysvaltalaista yhtyettä "saatanallisten tunnuskuvien" käytöstä. Oppositiolehti Novaja Gazetan mukaan ääririkoksia tutkiva poliisi jäljitti Razhinin vuonna nimimerkillä laaditun viestin kirjoittajaksi.

Hänet tuomittiin vihan yllyttämisestä uskonnollista ryhmää vastaan. Venäjän Kaukoidän Habarovskissa tuomion sai vuotias mies, joka oli jakanut laulun yhteisöpalvelu VKontaktessa. Oikeusistuin katsoi materiaalin sisältäneen ääriaineksia ja tuomitsi miehen sadaksi tunniksi ojennusrangaistukseksi teetettävään työhön. Tapauksesta kertoo muun muassa uutistoimisto Tass. Lisäksi venäläismediat ovat uutisoineet tällä viikolla ainakin kahdesta muusta tapauksesta, jossa henkilö on tuomittu sosiaalisessa mediassa julkaistuista viesteistä.

Venäjällä hyväksyttiin vuonna laki, joka kieltää uskonnollisten tunteiden loukkaamisen. Lain katsotaan saaneen alkunsa punkryhmä Pussy Riotin Moskovan pääkirkossa esittämästä performanssista. Se toi osalle ryhmän jäsenistä vankeustuomion huliganismista.

Se on perustuslain sekä kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan sopimuksen vastaista. Virsihän on laulettu rukous. Kumma kyllä Suomen uskovaiset luulevat, että näistä kaikkien muiden lakien yli menevistä laeista ja sopimuksista ei tarvitse tässä maassa välittää. Yksittäisen rehtorin mielipide on sitovampi kuin perustuslaki ja ihmisoikeussopimukset.

Koska Kautokeinon seurakuntaneuvosto Norjan puolella on päättänyt kieltää samaa sukupuolta olevien avioitumisen kirkoissaan, on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Sápmi Pride -festivaali päättänyt siirtää tämänvuotisen tapahtuman protestina Inarista juurikin Kautokeinoon. Saamelaisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Sápmi Pride -festivaali järjestetään tänä vuonna Inarin sijaan Norjan Kautokeinossa.

Festivaali siirretään Kautokeinoon protestina seurakuntaneuvoston päätökseen kieltää seksuaalivähemmistöjen vihkiminen seurakunnan kirkoissa. Taustalla on myös asiasta herännyt keskustelu ja Kautokeinon seurakuntapapin, Bjarne Gustadin seksuaalivähemmistöjä vastustavat lausunnot, joissa hän toteaa homouden olevan asia, josta voi päästä eroon. Sápmi Pride -festivaalin projektipäällikkö Leammuid Lemet Ánde Norjan Kaarasjoelta kertoo Ávvir -lehdelle, että Kautokeinon kirkon puolesta medialle tehdyt lausunnot tuntuvat osoittavan, että Kautokeinossa on vaikea elää homona tai lesbona.

Siksi festivaali onkin päätetty siirtää protestina juuri sinne. Tänä vuonna festivaali oli tarkoitus järjestää Inarissa Suomen puolella. Työnantajilla pitäisi olla oikeus kieltää pään peittävät huivit työaikana, jos myös muut uskonnolliset ja poliittiset symbolit ovat kiellettyjä yhtiön sääntöjen mukaan, sanoo Euroopan unionin tuomioistuimen julkisasiamies.

Kannanotto liittyy Belgiassa sattuneeseen tapaukseen, jossa turvallisuusyhtiölle työskennellyt musliminainen irtisanottiin huivin käytön takia. Nainen on syyttänyt entistä työnantajaansa uskonnollisesta syrjinnästä ja hakenut korvauksia alemman asteen belgialaisista tuomioistuimista. Korvaushakemukset on hylätty, mutta belgialainen tuomioistuin haki asiassa linjausta EU-tuomioistuimelta. Julkisasiamiehen ratkaisuehdotus ei sido Euroopan unionin tuomioistuinta, joka antaa asiasta lopullisen päätöksen myöhemmin tänä vuonna.

Yleensä tuomioistuin kuitenkin noudattelee julkisasiamiehen ehdotusta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun EU: Aihe on erityisen arka ja ajankohtainen juuri nyt, koska Eurooppaan on saapunut paljon islaminuskoisia pakolaisia ja siirtolaisia. Belgian tapaus koskee Samira Achbitaa , joka aloitti työt turvallisuusyhtiö G4S: Turvallisuusyhtiön työntekijät eivät yhtiön sääntöjen mukaan saa käyttää uskonnollisia tai poliittisia symboleita työaikana. Oikeuden asiakirjan mukaan ensimmäiset kolme vuotta Achbita noudatti sääntöä ja käytti huivia vain työn ulkopuolella.

Huhtikuussa hän kuitenkin ilmoitti ryhtyvänsä käyttämään huivia uskonnollisista syistä myös työaikana. Turvallisuusyhtiön johto huomautti Achbitalle, että tämä on vastoin yhtiön politiikkaa. Julkisasiamies Kokott linjaa, että uskonnollisten tunnusmerkkien kieltämiseen täytyy olla perusteet.

Syyt voivat perustua esimerkiksi hygienia- ja turvallisuusvaatimuksiin, mutta myös muihin yhtiön pukeutumissääntöihin ja politiikkaan varsinkin sellaisissa ammateissa, joissa työntekijät ovat jatkuvasti kasvokkain asiakkaiden kanssa. Esimerkiksi puhelinkeskuksen työntekijöiltä uskonnollisten tunnusmerkkien kieltäminen ei välttämättä olisi julkisasiamiehen mukaan perusteltua. An atheist group in Lancaster, Pennsylvania came up with a simple way to introduce themselves to like-minded people in the area: ASK members were there to support, encourage and offer assistance to any and all nonbelievers as well as to those questioning their faith.

To protect innocent life. The Texas goal is to protect innocent life, while ensuring the highest health and safety standards for women. When pressed by the justices, they insisted that in Texas:.

HB 2 imposes obstacles on abortion clinics by requiring that they invest in expensive building upgrades to meet the more stringent standards of ambulatory surgical centers, or mini-hospitals. It also mandates that abortion doctors obtain admitting privileges at nearby hospitals. Pro-choice supporters pictured outside the Supreme Court yesterday. It is beyond rational belief that HB 2 could genuinely protect the health of women, and certain that the law would simply make it more difficult for them to obtain abortions.

When a State severely limits access to safe and legal procedures, women in desperate circumstances may resort to unlicensed rogue practitioners … at great risk to their health and safety. Writing for Salon , Amanda Marcotte said:. This decision will likely have ramifications for the entire religious right, and not just the anti-choice movement. After all, just a year ago, the Supreme Court also handed religious conservatives another resounding defeat, by legalising same-sex marriage.

The false displays of piety, the Bible-clutching talk about family values? Which, of course, is what the religious right was always about as well. After all, their political efforts —chipping away at gay rights and reproductive rights — are naked attempts to punish other people that they resent for making sexual choices the right does not approve of.

But they always tried to wrap their resentment and hate in a veneer of Christian love, but the veil is falling away. And this Supreme Court decision is making it harder than ever for the right to cling to religion as the pretense for the politics of resentment. News of the Trump finding Jesus comes to us comes to from an impeccable source: According to this report , Dobson, the founder of a virulently anti-gay outfit called Focus on the Family, had a meeting with Donald Trump in New York on Tuesday, along with hundreds of Christian conservatives.

In an interview recorded at the event by a Pennsylvania pastor, the Rev. Michael Anthony, Dobson said he knew the person who had led Trump to Christ, though he did not name him. Anthony posted the interview to his blog on Friday. Dobson could not be reached on Saturday, and Hope Hicks, the Trump campaign spokeswoman, did not respond Saturday to a request for details. Trump stumbled at times last year when speaking about faith. And after repeating on the campaign trail that the Bible was his favourite book, ahead of his own Art of the Deal, Trump declined to name a favorite verse.

Trump, a Presbyterian, questioned the faith of Hillary Clinton, a Methodist, at a meeting with a smaller group of evangelical leaders on Tuesday, saying:. It is a possibility certain to cause chortles in some corners, but it could also open doors in others for the thrice-married presumptive Republican nominee for President. Said Kedron Bardwell, a political science professor at Simpson College in Iowa, who is the son of an evangelical pastor:. The expectation evangelicals have is of a radical change, a degree turn from the life of sin to following Christ.

Trump won a majority of evangelical voters in the Republican primaries, though some prominent conservative Christian leaders kept their distance. Dobson, in fact, endorsed Senator Ted Cruz. In his interview, Dobson conceded that Trump did not exactly fit the typical mold of an evangelical. Dobson joked that Christians should take it easy on Trump for what some might perceive as slip-ups. Anthony referred to the Damascus-road conversion of Saul, a zealous Pharisee, who later became the Apostle Paul:.

But not so much for gays, women, Mexicans and a whole raft of others the blond blowhard disapproves of. André Slade, above, found himself  at the centre of a firestorm in South Africa this week after announcing that he would not accommodate black people at his  guesthouse because his Bible prohibited racial mixing. Slade, according to this report , made headlines yesterday after an e-mail he sent to a would-be visitor to Sodwana Bay Guest House in northern KwaZulu-Natal, went viral.

When the righteous are in authority, the people rejoice: Afterwards, in a radio interview with KwaZulu-Natal-based radio presenter Jacinta Ngobese, Slade said black people were servants and the Bible made that very clear. When asked which Bible he was referring to, he said the King James Bible, which said he could not mix with other races.

We do not have the same blood, skin, hair and there are about differences between you and me. Slade then then said if Ngobese was intelligent, she should go and read the book [Bible].

Most of the times that we get blacks walking through these doors, they bring prostitutes here and they fuck all night in their rooms and make me feel uncomfortable. They bring booze here and sit and get drunk and break things … And when my maid has left, they come to me and demand things.

They ask me to clean their bedrooms …. I was saddened by how much hatred he has for black people. I feel like he needs help.

He is oblivious to reality and he is clearly naïve about black people. I knew that there was hatred but I did not know that someone could hate you so deeply because of the colour of your skin.

I wish to use this opportunity to state again that racism, and its bedfellows — homophobia, sexism, and religious intolerance — have no place in our democratic society.

A coordinated campaign by fundamentalist Islamic groups has led to Facebook shutting down a number of Arabic atheist pages. The closure has left more than , atheists in Muslim dominant countries without a platform to share with other non-religious people.

Facebook has an automated system based on the number of complaints to decide whether to remove a page or group. The social media platform does not usually monitor reports of violations of Community Standards as they will vary around the world.

Instead the site makes an automatic decision based on the number of complaints. If a post or groups gets enough reports of violations, Facebook will shut down the content and delete it. It is part of a wider online campaign in the Middle East and North Africa MENA to quell expressions of atheism or anything other than the socially conservative Islamic norm.

But the abuse is not just online. The group has three goals for its campaign; reactivate the pages, convince Facebook to respect the rights of irreligious people in the MENA region and; convince Facebook to reform its procedures so a just evaluation is made of any alleged violation of Community Standards. Meanwhile, it is reported here that Facebook has banned the page of German gay magazine Gaystream after they published an article critical of Islam in the wake of the Orlando massacre.

In the article, he heavily criticised the Cologne Gay Museum director Dr Brigit Bosold who told German media she was more afraid of straight white men than Islamic radicals and migrants. The Pink Humanist magazine has also run into a spot of bother.

The press release mentioned an article I wrote about Islam for the latest edition of the magazine. In rejecting it, Euro-Queer wrote:. The moderator gave the following reason for rejecting your request: You can read the rest of the report here. So God sends the female Aedes aegypti mosquito. The blood-sucking females are responsible for the spread of dangerous diseases such as yellow and dengue fevers, chikungunya and now Zika. Well, that settles it. She lives in Chicago with her husband and three children.

She wrote a magazine article about it a few years ago, and she has now written a full-length examination into the topic. If you have any suggestions for people we should chat with, please leave them in the comments, too.

You can subscribe to the podcast on iTunes or Google Play , stream all the episodes on SoundCloud or Stitcher , or just listen to the whole thing below. Our RSS feed is here. Nuorin lapsi makasi hereillä sängyllä Anneli Auerin vieressä. Vanhempien sänky oli sijoitettu takkahuoneeseen, koska Jukka käytti kolmatta makuuhuonetta toimistonaan. Takkahuoneessa ei ollut paljoa tilaa. Sänky oli jouduttu työntämään seinään kiinni, vaikka se oli vain senttiä leveä. Punaiset lakanat olisi pitänyt taas vaihtaa jo viikkoja aiemmin, mutta Anneli ei ylipäätään enää neljännen lapsensa syntymän jälkeen ollut ehtinyt juurikaan siivota.

Anneli makasi tapansa mukaisesti seinän puolella. Jukka oli nuorena miehenä ollut liikenneonnettomuudessa, ja hän tarvitsi silloin tällöin kävelykeppiä. Hänelle olisi ollut liian hankalaa kömpiä seinän puolelle joka yö. Kun nuorin lapsi kuuli Jukan tulevan, hän juoksi tätä vastaan. Jukka otti lapsen syliinsä ja kantoi hänet takaisin Annelin viereen. Jukka tyhjensi astianpesukoneen, mikä oli hänen osansa kotitöistä. Kun lapsi oli lopulta nukahtanut, kantoi Jukka hänet lastenhuoneeseen.

Oli jo puoliyö, kun vanhemmat sammuttivat valon takkahuoneesta. Anneli kertoo, että pian tämän jälkeen myös vanhemmat olivat unessa. Mikä on tilanne nyt? Apu on koko ajan tulossa. Se oli äsken viel hengis! Onks sun mies nyt iha tiedottomana makaa vai? Komisario Juha Joutsenlahti tapasi Anneli Auerin ensimmäisen kerran sairaalassa iltapäivällä 1. Kun poliisi ja ensiaputyöntekijät olivat saapuneet paikalle, oli Anneli seisonut liikkumattomana olohuoneessa.

Pian tämän jälkeen hän tuupertui, kun oli halunnut mennä juomaan keittiöön lasillisen vettä. Kaksi veitseniskua olivat haavoittaneet hänen keuhkojaan hengenvaarallisesti.

Sairaalassa häntä oli hoidettu ja nyt hän makasi sängyssä kalpeana, mutta jälleen itsensä koonneena. En muista näinkö asetta. En muista työnsinkö tekijää vai yritinkö repiä häntä irti. Hän löi minua veitsellä. Se sattui kovasti ja aloin vuotaa verta.

Luulen, että olen hypännyt sängyn vieressä olevan arkun ylitse ja juossut karkuun. Tiedättekö onko häntä tämän vuoksi uhkailtu? En ottanut häntä tosissani, koska hänellä oli taipumus liioitella ja dramatisoida asioita.

Pystyn kyllä kuvittelemaan, että on monia ihmisiä, jotka olivat raivoissaan hänelle. En tiedä miten vakavaa se oli. Joutsenlahti halusi tietää, muistaisiko Auer, miltä tekijä näytti. Auer vastasi, että hän näki tekijän vain vilahdukselta sen lyhyen ajan kuluessa, kun hän oli antanut luurin tyttärelleen ja juossut takaisin takkahuoneeseen.

Silloin hän oli laittanut valot päälle, ja tekijä oli rynnännyt häntä kohti. Miehellä oli ollut pipo tai tumma hupputakki, eikä hänen kasvoistaan näkynyt paljoa. Anneli muistaa punakat posket. Hän arvioi tekijän olevan senttinen.

Tämän ensimmäisen todistajankuulustelun jälkeen komisario tunsi sääliä naista kohtaan. Kun hän oli ollut lähdössä, Anneli oli vielä kysynyt häneltä: Joutsenlahti oli yrittänyt selittää naiselle varovaisesti, miltä hänen miehensä kasvot näyttivät. Hän seisoo nyt talon pihatien päässä. Talossa on jo pitkään asunut toinen perhe. Naapuri on ajamassa autotalliinsa. Joutsenlahti toteaa, että pitäisi ehkä kävellä pari askelta kauemmaksi.

Hän haastatteli aikanaan naapuria niin monta kertaa, ettei halua enää uudestaan hermostuttaa ketään. Todisteista ei saanut paljoa irti. Joutsenlahden työtoverit löysivät takkahuoneen kaakelilattialta terästään vääntyneen fileerausveitsen, jonka kärki oli katkennut.

Joku oli lyönyt tällä veitsellä Jukka Lahteen 70 iskua. Jukka oli taistellut henkensä puolesta kaikin voimin. Hädässään hän oli tarttunut takan vieressä oleviin halkoihin. Joutsenlahti uskoo, että ase, jolla Jukalle aiheutettiin kuolettavat päävammat, oli kirves tai jokin samankaltainen väline. Tätä toista murha-asetta ei löydetty. Ei, vaikka jäljestyskoirat olivat paikalla jo aamun valjetessa. Ei, vaikka asuinalue, ympäröivät metsät ja kaikki jäteastiat tutkittiin välineen löytämiseksi.

Myös kaikki ajateltavissa olevat pakoreitit tutkittiin huolellisesti samasta syystä. Joutsenlahti kävelee pari askelta ja kurkistaa pensaiden välistä pihalle. Ja ikkunalaudan ja terassinoven vieressä oli verijälkiä. Ovi johti suoraan vanhempien makuuhuoneenaan käyttämään takkahuoneeseen. Kookkaan ihmisen on täytynyt lyödä oven ikkuna rikki ja sitten kiivetä tekemästään aukosta sisälle. Tärkein todiste löytyi halosta, jolla Jukka Lahti oli puolustautunut.

Sitä ei voitu kuitenkaan liittää keneenkään. Joutsenlahden tutkintaryhmälle tuli kymmeniä vihjeitä asukkailta. Useimmat vihjeenantajat otaksuivat jonkun yhtiön työntekijöistä olleen teon takana. Joutsenlahti ihmetteli, miten paljon vihaa työelämässä voikaan saada osakseen. Työtoverit kuvailivat Lahtea älykkääksi mutta aggressiivisen vaativaksi. Esimerkiksi yhtä irtisanottua hän olisi pilkannut sanoilla: Mahdollisia epäiltyjä oli näin ollen paljon. Yksinään jo Lahden työtovereiden ja näiden lähipiirin joukosta testattiin  miehen DNA, jota verrattiin halosta löytyneeseen.

Joutsenlahti kertoo, että vasta vuonna ilmeni, että halossa ollut veri kuuluikin eräälle rikospaikkatutkijalle, joka ilmeisesti oli loukannut itseään työtä tehdessään. Vuonna näytti kuitenkin siltä, että erään Lahden naapurin epäilyt saattaisivat johtaa läpimurtoon. Tämä naapuri kertoi, että murhaaja olisikin oikeasti halunnut tappaa hänet eikä Jukka Lahtea. Nyt naapuri uskoi tämän pitkävihaisen miehen kykenevän mihin vain.

Tappaja olisi siis ehkä erehtynyt talosta pyrkiessään kostamaan nimenomaan hänelle. Naapuri muistutti ulkoisesti Lahtea. Heidän talonsa olivat samanlaiset ja sijaitsivat samalla kadulla. Tarina vaikutti uskomattomalta, mutta järkeenkäyvältä. Joutsenlahti lähetti sähköpostitse kuvan miehestä Anneli Auerille, joka asui tuolloin Turussa. Joutsenlahti tutki noihin aikoihin niin montaa epäiltyä, että hänen olisi ollut hankala jokaisen uuden kuvan näyttämistä varten ajaa kaksi tuntia Turkuun.

Anneli vastasi, että kyseinen mies voisi olla etsitty. Myöhemmin tunnistusrivissä Anneli osoitti näyttelijää. Joutsenlahti pidätytti miehen, mutta tämä päästettiin kuitenkin pari päivää myöhemmin vapaalle jalalle. Mikään rikospaikalta löytynyt todiste eikä myöskään poliisikoiralla tehty hajutunnistetesti viitannut siihen, että kyseinen mies olisi tekijä.

Tutkijoiden oli jatkettava etsintää. He luottivat asiantuntijan tekemään profiiliin: Hän on halunnut kostaa Jukka Lahdelle. Tekijä ei ollut suunnitellut Annelin vahingoittamista. Miehellä olisi rikollista taustaa ja hän olisi väkivaltainen ja impulsiivinen. Kuitenkin urheilullinen, koska oli kyennyt ponnistamaan sisään kapeasta terassinoven ikkunasta.

Joutsenlahti kyseli profilointiin liittyviä kysymyksiä eräältä vankilapsykiatrilta. Tämän arvio oli, että uhria oli haluttu rangaista hänen perheensä läsnä ollessa. Näin ollen ajankohta teolle olisi ollut harkittu. Etsintä potentiaalisten tekijöiden joukosta ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Tutkijat eivät voineet muuta kuin jatkaa edelleen Lahden kanssa tekemisissä olleiden haastatteluja.

Etsiä muita mahdollisia motiiveja. Joutsenlahti kutsui Helsingistä paikalle erään kuuluisan ja arvostetun rikostutkijan puhuttamaan Anneli Aueria ja selvittämään tämän mahdollista osuutta tapahtumiin. Erikoisasiantuntija päätyi siihen tulokseen, ettei Anneli ollut ollut osallisena murhaan. Minun työtapaani ei hyväksytty.

Olisin halunnut siirtää tapauksen keskusrikospoliisille, koska emme olleet edistyneet tutkinnassa. Paikallisen poliisin johto ei kuitenkaan suostunut tähän.

He halusivat onnistua itse. Mistä tulivat veriset kengänjäljet? Miten tekijä onnistui kiipeämään kapeasta ikkuna-aukosta sisälle? Syyttäjä ei usko, että tuntematon olisi surmannut Lahden. Vuotta myöhemmin Joutsenlahti kuuli poliisiaseman käytävällä uutisen. Se pyyhkäisi kuin myrsky pois kaikki ne johtopäätökset, joihin hän ja hänen kollegansa olivat tutkintakuukausien kuluessa päätyneet. Minähän olin se poliisi, joka tiesi asiasta eniten.

Hän lähetti kännykästään heti viestin helsinkiläiselle rikostutkijalle, joka oli puhuttanut Anneli Aueria. Kun nyt kysyn Anneli Auerilta, mistä tunnustuksessa oli kysymys, hänen silmänsä sumenevat hetkeksi, aivan kuin hän taistelisi kyyneleitä vastaan. Aivan kuin silmänräpäyksen ajaksi raottuisi se verho, jolla hän on pyrkinyt suojautumaan ulkomaailmalta.

Uusi tutkinnanjohtaja oli jo varhaisessa vaiheessa keskittänyt tutkimukset Anneli Aueriin. Hän oli niin innokas, että oli jopa värvännyt selvännäkijän auttamaan tapauksen ratkaisemisessa. Lisäksi hän syyttäjän tavoin epäili Auerin kertomusta. Miten tappaja olisi esimerkiksi voinut päästä terassinoven ikkunasta sisälle?

Rikottu ovi-ikkuna oli sentin korkeudella lattiasta, ja sen aukko oli kooltaan 58 senttiä kertaa  senttiä. Vain kaikkein urheilullisimmat poliisit olivat kokeillessaan onnistuneet kapuamaan siitä vaivalloisesti sisälle. Poliisi tarkkaili tuolloin Anneli Auerin taloa, salakuunteli hänen puhelintaan ja vei hänet valheenpaljastuskokeeseen.

Laitteen grafiikan käyrä heilahti tämän vastauksen kohdalla. Poliisi selitti, että useammat testin vastaukset viittaisivat siihen, että Anneli Auer tiesi enemmän kuin oli kertonut. Myöhemmin kävi ilmi, että testi oli tehty väärin eikä sitä enää tässä vaiheessa olisi saanut käyttää.

Jatkuvat poliisikuulustelut olivat saaneet Auerin epäröimään vastauksissaan. Mitä hän oli sinä iltana oikeasti kokenut? Mitä hän oli kuvitellut? Oliko tuona yönä koettu shokki sekoittanut hänen muistikuviaan? Poliisi esitti aina uudelleen saman kysymyksen: Anneli Auerin vastaus oli aina sama: Minun pitäisi yrittää muistaa, voisiko olla niin, että minä olisin riidellyt Jukan kanssa, ja riita olisi sitten eskaloitunut.

Tutkintaryhmä juhlisti tapahtunutta läpimurtoa Ruotsin-risteilyllä. Naispuolinen poliisipsykologi kertoi Annelille, että tämän pitäisi jutella asiasta tyttärensä Amandan kanssa. Tytär tuotiin samaan kuulusteluhuoneeseen, ja Anneli meni hänen vierelleen.

Siel oli vaan minä ja isi. Se joka satutti mua, oli isi, ja se joka teki sen isille, ni se olin minä sit, Amanda. Seitsemän vuotta on kulunut tuosta hetkestä, ja kuitenkin Amanda muistaa tilanteen edelleen tarkasti. Hän kertoo, että hänelle tuo hetki oli melkein yhtä paha kuin hänen isänsä kuolema. Amanda on nyt vuotias, ujo nuori nainen, jonka kasvonpiirteissä on enemmän isää kuin äitiä.

Hän haluaa opiskella liiketaloutta ja on tulossa työharjoittelusta supermarketista. Hän sanoo, että hän ei ole vielä koskaan puhunut hänelle tapahtuneesta kenenkään toimittajan kanssa.

Hän haluaa nyt kuitenkin kokeilla, onko puhumisesta hänelle apua. Hänen edessään kahvilan pöydällä on colaa, mutta hän on haastattelun aikana liian hermostunut juodakseen sitä. Uskon edelleen tänäkin päivänä varmasti, että näin sinä yönä vieraan miehen.

Oliko hänen rakas äitinsä paha murhaaja? Oliko hänen muistikuvansa valhe, ja oliko hän valehtelija, jota kukaan ei enää uskoisi? Kaikki kääntyi tuolloin ylösalaisin. Poliisi kertoi minulle liikaa asioita, joita minun olisi joko pitänyt nähdä tai olla näkemättä.

Se oli kuin joku olisi temmeltänyt päässäni. Tältä ajalta on olemassa video, jossa kaksi naispoliisia haastattelee Amandaa. Te ette ymmärrä milt se tuntuu. Tuohon aikaan Amandan äiti ei saanut tavata tytärtään. Anneli Auer oli tutkintavankeudessa ja odotti oikeudenkäyntiä, joka alkoi kevätkesällä Satakunnan käräjäoikeudessa. Syyttäjän mielestä tapahtumat yöllä 1. Syyttäjä kertoi, miten asiat olisivat hänen mielestään edenneet. Tukenaan syyttäjällä oli muutamia todistajanlausuntoja ja lasten kertomuksia.

Hän veti faktoista ja lausunnoista pitkälle vieviä johtopäätöksiä. Syyttäjän mukaan Anneli ei ollut saanut unta, vaan hän oli maannut valveilla miehensä vieressä takkahuoneessa. Lopulta hän olisi noussut ylös, siivonnut keittiön kaappeja ja miettinyt. Hän olisi ollut raivoissaan, koska Jukka ei enää osoittanut tarpeeksi kunnioitusta häntä kohtaan ja piti hänen verkkosivujaan hölynpölynä. Heillä oli ollut riitaa muutamasta kirjastosta lainatusta kirjasta.

Anneli oli pyytänyt Jukkaa pidentämään kirjojen lainausaikaa. Jukka oli vain tokaissut tähän: Ottaisit sinä joskus lapset pariksi tunniksi viikossa itsellesi. Pian Jukka Lahti olisi tullut keittiöön hakemaan vaimoaan nukkumaan. Tästä olisi alkanut riita. Anneli Auer olisi huutanut ottavansa eron ja vievänsä lapset mukanaan. Hän olisi mennyt olohuoneeseen, jossa vielä seisoi matkalaukkuja lokakuussa Teneriffalle tehdyn matkan jäljiltä. Riita olisi riistäytynyt käsistä. Molemmat olisivat käyneet toisiinsa käsiksi.

Anneli Auer olisi tuntenut olonsa uhatuksi. Hän olisi mennyt keittiöön ja ottanut pesualtaan yläpuolella olevasta kaapista veitsen. Amanda olisi herännyt vanhempiensa huutoon. Tuolloin nämä olisivat riidelleet jo takkahuoneessa. Isä seisoi sängyn vieressä. Terassinoven ikkuna oli rikki. Verho riippui ikkunan edessä niin, ettei jälkeenpäin ole yksiselitteisesti voitu selvittää, oliko ikkuna rikottu ulkoa vai sisältä päin.

Syyttäjän version mukaan Anneli Auer olisi yrittänyt heittää jonkin painavan esineen Jukka Lahtea kohden mutta olisikin osunut oven ikkunaan.

Jukka Lahti komensi tyttären takaisin huoneeseensa. Naisella olisi ollut veitsi kädessään. Jossain vaiheessa Anneli Auer olisi alkanut sohia miestään veitsellä, osunut iskuillaan kaksi kertaa syvälle kylkeen ja kerran kainalon alueelle. Jukka olisi menettänyt paljon verta ja lopulta pyörtynyt. Anneli olisi luullut tappaneensa miehensä. Hetken kuluttua Jukka olisi kuitenkin palannut tajuihinsa. Auer olisi ollut tuolloin soittamassa keittiön lankapuhelimesta hätäkeskukseen.

Hätäpuhelun aikana hän antoi luurin tyttärelleen ja juoksi takaisin takkahuoneeseen. Jukka olisi kuollut heti. Kun Auer palasi puhelimen ääreen, hän oli ollut pois 59 sekuntia. Puhelun jälkeen Auer olisi riisunut verisen aamutakkinsa ja piilottanut sen sekä murha-aseen todennäköisesti pakastimeen.

Sitä ei poliisi syyttäjän mukaan ollut tutkinut, ja kun Auerin myöhemmin annettiin käydä talossa, hän oli ottanut talosta mukaansa muutamia muovipusseja. Sitten Auer olisi pukenut punaisen t-paidan ylleen ja pistänyt itseään kaksi kertaa rintaan, jotta näyttäisi siltä, että tappaja olisi vahingoittanut myös häntä. Auer oli pessyt veriset kätensä.

Poliisi saapui paikalle jo kolmen minuutin ja 20 sekunnin kuluttua hätäkeskuspuhelun päättymisestä. Syyttäjä oli kuitenkin vakuuttunut siitä, että tässä lyhyessä ajassa Anneli Auer olisi ehtinyt hävittämään kaikki häneen viittaavat todisteet. Tässä nimenomaisessa murhayön versiossa syyttäjä tukeutui ennen kaikkea hätäkeskuspuheluun. Keskusrikospoliisin äänitutkija totesi oikeudessa, ettei hätäkeskuspuhelutallenteelta voi kuulla kenenkään vieraan ihmisen ääntä, ei lasin päällä kävelyä eikä ikkunan kautta kulkemista.

Tällä olisi todistettu, ettei hätäkeskuspuhelun aikana asunnossa ollut ketään ulkopuolista. Kesäkuussa käräjäoikeus päätyi siihen tulokseen, että Anneli Auer on surmannut miehensä. Tuomio oli elinkautinen vankeus. Kaksi tuomaria oli vakuuttunut Anneli Auerin syyllisyydestä.

Yksi oli kuitenkin syytteistä vapauttamisen kannalla. Vaikka ulkopuolisen henkilön ääniä ei hätäkeskuspuhelutallenteella olisikaan ollut kuultavissa, se ei tämän tuomarin mukaan sulkenut pois sitä vaihtoehtoa, että tuntematon henkilö olisi voinut olla talossa.

Asiassa jäi varteenotettava epäily. Lasten vierailut vankilassa eivät korvanneet arkipäivää heidän kanssaan. Sitten jossain vaiheessa minä en heidän silmissään ollutkaan enää äiti vaan täti. Pariskunnalla ei ollut omia lapsia. Anneli luotti Ariin, joka oli sanonut, että olisi aina Annelin tukena. Annelihan pysyisi hänen siskonaan kaikesta huolimatta.

Keväällä alkoi hovioikeuden käsittely, jossa Anneli Auer perui aiemman lausuntonsa riidasta. Totta kai jokainen on joskus huonolla tuulella. Mutta en pysty muistamaan, että Jukka olisi huutanut minulle. Oikeudenkäynnissä kävi yllättäen ilmi, että poliisi oli soluttanut peitepoliisin muutamiksi kuukausiksi Annelin elämään. Anneli ei ollut käsittänyt, että poliisin epäily häntä kohtaan voisi mennä niin pitkälle, että he loukkaisivat hänen yksityisyyttään tällä tavalla.

Peitepoliisi oli esitellyt itsensä Sepoksi. Hän alkoi flirttailla Annelille ja oli lapsille mukava. He kävivät lasten kanssa yhdessä kylpylässä ja merenrannalla. Seppo oli kertonut eronneensa vaimostaan viisi vuotta aiemmin, ja että Anneli olisi ollut ensimmäinen nainen tämän jälkeen, jota kohtaan hänellä oli tunteita.

He olivat jopa keskustelleet muuttamisesta saman katon alle. Jotakin outoa Anneli oli miehen käytöksessä välillä huomaavinaan: Lainasiko mies kirvestä todellakin siksi, että halusi korjata jumittuneen oven kotonaan?

Tarvitsiko hän todellakin myöhemmin vielä sorkkarautaa samaisen oven nostamiseksi? Poliisit joutuivat myöntämään, että kaikki keinot olivat olleet käytössä, kun Anneli Aueria vastaan oli yritetty löytää ratkaisevia todisteita.

He toivoivat, että Anneli Auer olisi tuonut peitepoliisille murha-aseen. Peitetoiminta ei kuitenkaan tuottanut mitään syyllisyyttä tukevia todisteita, toisaalta ei kuitenkaan mitään vapauttaviakaan. Syyttäjä tukeutui edelleen teoriaansa riidasta avioparin välillä murhayönä.

Hovioikeus kuitenkin päätyi ratkaisuun, että ei voida poissulkea sitä vaihtoehtoa, että tapahtumapaikalla olisi voinut olla ulkopuolinen henkilö. Tuomio oli vapauttava, ja tällä kertaa päätös oli yksimielinen. Hänen perheensä on olemassa enää vain valokuvissa.

Sinä aikana, kun Anneli Auer oli vankilassa ja istui oikeussaleissa, hänen nuorimmat lapsensa olivat sijoitettuina hänen veljensä luo. Anneli Auer on nähnyt lapset viimeksi vuonna Anneli vaikuttaa edelleen olevan sanaton, kun hän yrittää kertoa siitä kamaluudesta, joka tuolloin tapahtui. Kesällä Annelin veli oli vienyt lapset kolmeksi kuukaudeksi veneilemään. Matkan aikana lapset olivat alkaneet kertoa kauheita tarinoita.

Veli oli kuvannut lasten kertomukset ja vienyt videot syyttäjälle. Yksi lapsista kertoi, että Anneli Auer ja hänen silloinen miesystävänsä, jonka kanssa Annelilla oli ollut lyhyt suhde jonkin aikaa hänen miehensä kuoleman jälkeen, olisivat kumpikin juosseet dildoista tehdyt sarvet päässään alastomina pitkin pihaa veitset käsissään yrittäen pyydystää lintuja eläinuhreiksi.

Toinen lapsi puolestaan kertoi, että äidin entinen miesystävä olisi raiskannut suihkussa yhden lapsista ja vanhin tytär Amanda olisi auttanut häntä tässä. Lisäksi lapset kertoivat kuolinmessuista, joissa Amandakin olisi ollut mukana. Tähän aikaan Amanda asui lastenkodissa eikä enää enonsa perheen luona. Hän ei ollut viihtynyt kauaa enon ja tämän vaimon luona, sillä hän oli tuntenut itsensä siellä kontrolloiduksi ja ahdistuneeksi. Ikään kuin hän olisi ollut vankilassa. Amanda muistaa hyvin vielä tänäänkin, miten syksyllä univormupukuiset poliisit tulivat eräänä päivänä koululle ja ottivat hänet mukaansa kesken espanjantunnin, koko luokan nähden.

Hän muistaa, miten he tonkivat hänen huoneensa, veivät hänen tietokoneensa ja vaativat saada tietää hänen salasanansa. He tutkivat koko vartaloni. Nyt tiedän, että he etsivät ristinmuotoisia viiltojälkiä iholtani. He olivat löytäneet sellaisia sisaruksistani. Syyttäjälle viiltojäljet olivat merkkejä saatananpalvontarituaaleista. Pari kuukautta vapauttamisen jälkeen Anneli Auer pidätettiin uudelleen. Tällä kertaa epäiltynä lapsiin kohdistuneista pahoinpitelyistä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuomio tässä rikosasiassa annettiin kesäkuussa Oikeuden puheenjohtajana toiminut tuomari olisi vapauttanut Auerin, mutta hän jäi vähemmistöön kahden muun tuomarin äänestäessä syyllisyyden puolesta. Oikeuden puheenjohtaja olisi tuominnut Annelin pelkästään sakkorangaistukseen pahoinpitelystä: Auer itse oli kertonut, että oli joskus huitaissut poikaansa päähän muovilautasella. Amanda, vanhin tytär, on lapsista ainoa, joka on edelleen äitinsä rinnalla. Muut sanovat äidin olevan murhaaja, saatananpalvoja ja lastenraiskaaja.

Kun Amandalta kysyy sisarusten syytöksistä, hänen on edelleen vaikea ymmärtää niitä. Hän puristelee etusormella ja peukalolla vasemman käden sormia. Hänen äänensä alkaa väristä. Sen jälkeen hänen sijoitettiin suljettuun nuorisokotiin.

Amanda sanoo, ettei hän osaa selittää, miten hänen sisaruksensa päätyivät väittämään, että hänen äitinsä ja hän olisivat kiduttaneet heitä. Meillä on aina ollut läheiset välit. Olimme nähneet toisemme vain muutamaa viikkoa aikaisemmin. Enoni ja tätini on täytynyt jotenkin vaikuttaa heihin.

Amanda ei ole tähän päiväänkään mennessä saanut tavata sisaruksiaan. Myös Anneli Auerilta on yhteydenpito nuorempiin lapsiin kielletty. Hänelle tämä on tuskallisinta kaikista niistä tuskista, jotka ovat hänen päälleen vyöryneet yksi toisensa jälkeen 1. Hän arvelee, että hänen menettämänsä lapset ovat tällä välin alkaneet itsekin uskoa hyväksikäytön ja saatananpalvontamenojen oikeasti tapahtuneen.

Poliisien, psykologien, lääkäreiden ja hänen veljensä vihjailevat kysymykset ovat johtaneet tarinaan, josta on tullut lapsille vakiintunut osa heidän menneisyyttään. On kuitenkin otettava huomioon, että lapset alkoivat kertoa tarinoitaan vasta vuonna , eikä kukaan heistä ollut sitä ennen väittänyt edes kysyttäessä, että heidän äitinsä olisi ollut saatananpalvoja.

Eräs asiantuntija, jonka Anneli Auerin asianajaja oli pyytänyt selvittämään asiaa, kertoo syyn lasten käyttäytymiselle: Lapset olivat vuonna mahdottomassa tilanteessa. Ensin kaikki ihmiset sanovat, että äiti on murhannut isän. Heidän on yritettävä päättää, onko äiti hyvä vai paha. He pelkäävät menettävänsä kaiken ja alkavat sen vuoksi kertoa tarinoita, joiden he huomaavat kiinnostavan aikuisia ja sijaisvanhempia. Kyseisen asiantuntijan mielestä vaikutti myös erikoiselta, että perheeseen soluttautunut peitepoliisi ei ollut havainnut lapsissa mitään merkkejä hyväksikäytöstä tai saatananpalvonnasta, vaikka näitä tapahtumia väitettiin osin tapahtuneen myös silloin, kun peitepoliisi oli mukana perheen elämässä.

Toisaalta on myös mahdollista, että lapset kertoivat tarinoitaan, koska tunsivat kokevansa joidenkin aikuisten taholta painostusta. On kyetty osoittamaan, että jatkuvilla kyselyillä on massiivinen suggestiivinen vaikutus lapsiin, ja ne voivat johtaa valemuistojen syntymiseen. Aiheesta on kirjoittanut berliiniläinen oikeuspsykologi Max Steller. Tällainen epävarmuus on luonnollisesti sitä voimakkaampaa, mitä enemmän lapsella on tunne-elämän ongelmia. Syyttäjä Kalle Kulmala kertoo kaikesta huolimatta uskovansa lasten kertomuksiin.

Ja jos Anneli Auer todellakin harjoittaa saatananpalvontaa, pahoinpitelee lapsiaan ja uhraa eläimiä, eikö hänen voisi olettaa myös pystyvän murhaamaan miehensä? Anneli Auerin seksuaalirikos- ja pahoinpitelytuomion jälkeen syyttäjä panosti vuonna  kaikkensa siihen, että murhaprosessi saataisiin uudelleen käyntiin. Ja hän onnistui tässä. Korkein oikeus kumosi molemmat aiemmat murha-asiaa koskeneet tuomiot ja palautti syytteet takaisin käräjäoikeuteen.

Korkeimman oikeuden ratkaisu perustui olennaisilta osin lasten uusiin, järkyttäviin kertomuksiin. Alexander, joka oli surmayönä ollut seitsemänvuotias, kertoi poliisille nyt, miten hänen äitinsä ja Amanda olisivat yhdessä tappaneet isän. He olisivat nauhoittaneet isän huutoja, ja sitten hätäkeskuspuhelun aikana soittaneet näitä hämäykseksi luodakseen vaikutelman, että isä olisi puhelun aikana vielä elossa. Hän, Alexander, olisi herännyt surmayönä ja kuullut huoneeseensa, kuinka terassinovi vanhempien makuuhuoneessa avattiin.

Hän olisi kuullut myös kasettinauhurin surinaa ja napsahduksia. Käräjäoikeudessa syyttäjä alkoi tästä lähtökohdasta avaamaan aihetodisteiden ketjua seuraavalla tavalla: Nuorimmat lapset olisivat yhdenmukaisesti kertoneet, että Amanda ja hänen äitinsä olivat paljastaneet heille tehneensä murhan.

Hätäkeskuspuhelutallenteen äänet viittaisivat syyttäjän mukaan siihen, että Anneli Auer olisi lyönyt miestään. Myöskään Amandan kertomus siitä, että hän olisi nähnyt jonkun kiipeävän ikkunasta, ei voinut pitää paikkaansa. Tekijästä olisi pitänyt jäädä oveen enemmän jälkiä. Sen lisäksi Jukka Lahden kengät olivat kadoksissa. Tästä voitaisiin päätellä, että Anneli Auer on käyttänyt miehensä kenkiä lavastaakseen ulkopuolisen jälkiä takkahuoneen lattialle.

Myöhemmin Auer olisi hävittänyt kengät. Tämän tapahtumakuvauksen tueksi syyttäjä oli pyytänyt todistajaksi muun muassa keskusrikospoliisin äänitutkijan. Tämä sanoi todistuksensa lopuksi, että hänestä oli outoa, että Amanda sanoo hätäkeskuspuhelussa: Jokainen lause, jokainen sekunti hätäkeskuspuhelutallenteelta käännettiin nyt Anneli Aueria itseään vastaan. Hänen asianajajastaan Juha Mannerista tuntui käsittämättömältä, että hätäkeskuspuhelusta oli tullut vapaasti tulkittavissa oleva todistuskappale, josta sekalainen asiantuntijakunta oli löytävinään erilaisia aihetodisteita.

Tutkija Juha Joutsenlahti saapui oikeuteen puolustuksen todistajana. Hän kiisti syyttäjän väitteet. Hän teki oikeudelle selkoa epäselväksi jääneistä seikoista, joihin oli joutunut tutkintansa aikana perehtymään, esimerkiksi veitseen liittyen.

Hän selitti myös Anneli Auerin verettömyyteen liittyviä seikkoja sekä helsinkiläisen erikoistutkijan johtopäätöstä siitä, ettei Auerilla ollut ollut osuutta miehensä murhaan.

Joutsenlahti saattoi todeta, että yksinkertaisesti ei ollut mitään syytä epäillä Anneli Auerin kuvausta tapahtumista.

Joutsenlahden todistuksella ei kuitenkaan ollut vaikutusta. Oikeus tuomitsi Anneli Auerin elinkautiseen vankeuteen.

Tuomio ei tälläkään kertaa ollut yksimielinen. Yksi tuomareista olisi vapauttanut Anneli Auerin, sillä hänen näkemyksensä mukaan Aueria vastaan ei ollut olemassa mitään pitäviä todisteita, eikä sellaisia ollut löydettävissä myöskään hätäkeskuspuhelutallenteelta. Joutsenlahti on nykyään vakuuttunut siitä, että hänen toimintansa Anneli Auerin puolesta maksoi hänelle hänen uransa.

Perusteluna oli, että hän oli tutkimusten alkuvaiheessa lähettänyt epäiltynä olleen näyttelijän kuvan sähköpostitse Anneli Auerille, ja olisi näin tehdessään toiminut vastoin virkasäännöksiä ja tietosuojalakia. Jopa Joutsenlahden kollegoiden silmissä rangaistus oli kova. Puolentoista vuoden kuluttua Joutsenlahti palasi poliisiksi, tosin järjestyspoliisiin puolelle. Henkirikostutkinnan sijasta hän hoitaa nyt passi- ja ajokorttiasioita.

Parempi on myös se, etten ole ollut monen muun tavoin osallisena yhden perheen tuhoamisessa. Anneli Auer kertoo, että hän miltei menetti toivonsa vuoden tuomion jälkeen. Luonnollisesti hän kuitenkin tuolloin valitti tuomiosta.

Jo tällöin olivat hänen oikeudenkäyntiensä kustannukset nousseet sellaisiin lukuihin, että hänen tapauksensa kuului kaikkein kalleimpien joukkoon Suomessa. Oikeudenkäynnit olivat jo tuolloin maksaneet lähes 1,5 miljoonaa euroa.

Yhteensä yhdeksän tuomaria oli käsitellyt murha-asiaa. Neljä oli pitänyt Aueria syyllisenä, viisi syyttömänä. Tältä pohjalta oli siis vaikea vetää johtopäätöksiä siitä, miten seuraavassa käsittelyssä tulisi käymään. Auerilla ei ollut paljoa perusteita toivoa, että hän koskaan saisi elämäänsä takaisin. Myös hänen asianajajansa toteaa: Hovioikeuden käsittely pidettiin Vaasassa alkuvuodesta Oikeus ei katsonut toteennäytetyksi, että Jukka Lahden huutoja olisi nauhoitettu etukäteen.

Lasten lausuntoja ei myöskään pidetty luotettavina, koska ne olivat ristiriidassa joidenkin tutkimustulosten kanssa. Koska ei ollut voitu todistaa yksiselitteisesti, että Anneli Auer olisi lavastanut miehensä murhan ulkopuolisen tekemäksi, oikeuden mukaan on otettava huomioon se mahdollisuus, että joku tuntematon on tunkeutunut asuntoon ja surmannut Anneli Auerin aviomiehen.

Auer sai nyt vapauttavan tuomion toisen kerran vuoden jälkeen. Yhdellä tuomareista oli eriävä mielipide, joten nyt viisi tuomaria oli ollut Auerin syyllisyyden kannalla ja seitsemän tuomaria olisi vapauttanut hänet. Myös syyttäjä kertoi pitävänsä Aueria edelleen syyllisenä. Syyttäjä vaati jälleen kerran tuomion kumoamista.

Hänen mukaansa hovioikeus olisi jättänyt tärkeitä osia lasten kertomuksista huomiotta. Lisäksi osaa hätäkeskuspuhelutallennetta koskevasta materiaalista ei ollut otettu huomioon, kuten ei myöskään erään avioparin lausuntoja, joiden mukaan he olisivat kuulleet lapsilta, että Anneli ja Jukka olivat aikeissa erota. Syyttäjä toi esille, että Suomen oikeusjärjestelmän uskottavuuden säilyttämiseksi korkeimman oikeuden pitäisi ottaa asia käsiteltäväksi. Helsingin korkein oikeus antoi Jukka Lahden kuolemasta oli tuolloin kulunut jo miltei kymmenen vuotta.

Muutamia kuukausia aiemmin Anneli Auer oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen vankilasta, missä hän oli ollut suorittamassa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä langetettua tuomiota. Anneli Auer sai tiedon korkeimman oikeuden päätöksestä asianajajansa kautta. Syyttäjän valituksessaan esittämiä perusteita ei ollut arvioitu riittäviksi. Näin ollen vapauttava tuomio jäi voimaan.

Anneli Auer kertoo olleensa helpottunut. Hän ei kuitenkaan kyennyt iloitsemaan. Hän oli jo niin kauan taistellut saadakseen oikeutta, ettei hän enää oikein osannut uskoa sellaiseen edes silloin, kun hän sitä viimein sai. Hän pystyisi aloittamaan alusta vasta sitten, kun myös tuomio lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä olisi purettu. Asianajaja Juha Manner, joka on kaikki nämä vuodet edustanut Aueria, totesi: Suomen valtio ei kuitenkaan ole kohdellut Anneli Aueria oikeudenmukaisesti.

Se on ryöstänyt häneltä kymmenen vuotta hänen elämästään ja tuhonnut sen. Lisäksi Manner on jättänyt korvaushakemuksen, jossa vaaditaan jokaista  vankilapäivää kohti useiden satojen eurojen korvauksia.

Korvausten kokonaissummasta saattaa tulla suurin, jonka Suomen valtio on koskaan joutunut maksamaan. Tähän mennessä Anneli Auer on joutunut istumaan oikeudessa viisi kertaa ja viettämään vankilassa yli päivää. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, tarina ei ole vieläkään päättynyt.

Tarina, joka alkoi Jukka Lahden murhasta eräänä talviyönä. Tuomioistuimet käsittelevät asiaa edelleen, eikä se jätä asianosaisia rauhaan. Syyttäjä Kalle Kulmala toteaa: Matti Nissinen, valtakunnansyyttäjä, toteaa: On myös valitettavaa, ettemme ole onnistuneet selvittämään Jukka Lahden murhaa. Komisario Juha Joutsenlahti sanoo toivovansa, että Anneli Auerin vapauttavan tuomion myötä myös hänen kunniansa rikostutkijana voitaisiin palauttaa. Ehkäpä hän voisi palata takaisin henkirikostutkintaan.

Annelin veli, Ari Auer, vastaa ystävällisesti puhelimeen. Onko hänen mielipiteensä muuttunut sisaresta, joka nyt on vapautettu murhasyytteistä? Vieläkö hän uskoo, että Anneli on saatananpalvoja?

Seuraa lyhyt hiljaisuus, minkä jälkeen Ari Auer toivottaa hyvää päivänjatkoa ja sulkee puhelimen. Amanda istuu kahvilassa cola edessään ja kertoo, että on yrittänyt lähettää kirjettä sisaruksilleen: Olisi mukava kuulla teistä jotain. Mutta vasta sitten kun te haluatte.

En halua painostaa teitä mitenkään. Hän antoi kirjeen sosiaalityöntekijälleen, jonka vastuulla hän ja hänen sisaruksensa ovat. Sosiaalityöntekijä kertoi kuitenkin Amandalle myöhemmin, että kun hän oli alkanut lukea lapsille kirjettä, nämä olivat sanoneet, etteivät halua kuulla sitä.

Anneli Auer vilkuilee arasti ympärilleen kahvilassa napittaessaan takkiaan. Hän kertoo, että tapaa kyseistä sosiaalityöntekijää kerran vuodessa. Hän saa silloin hiukan tietoja lastensa elämästä veljensä luona. Kun Auer yrittää kysellä lastensa harrastuksista, mieltymyksistä tai mielenkiinnon kohteista, sosiaalityöntekijä vastaa, että lapset ovat kieltäneet häntä kertomasta enempää.

Viime kesänä Turussa Anneli ajoi joen vartta pitkin polkupyörällään. Eräällä veneellä hän oli näkevinään veljensä. Hän toivoi, että olisi nähnyt vilahduksen myös lapsistaan.

Näitä ei kuitenkaan näkynyt. Suomalaisen tutkivan journalismin sivusto Long Play kirjoittaa. Tykkää Facebook-sivuistani, niin pääset seuraamaan Suomen ällistyttävintä oikeusmurhaa: Kaikki kirjoitukset löytyvät myös Arkisto-sivulta. Vain Anneli Auer kelpaa syyttäjille tekijäksi. Muita ei tutkita edes vihjeiden tai todisteiden perusteella. Raine Ampuja, armeijan puhallinorkesterin entinen musiikkimajuri. Kapellimestari Raine Ampujan ja hänen tutkimusryhmänsä jäseniltä on jäänyt kokonaan ottamatta huomioon epäloogisuus siinä ajatuksessa, että onko kukaan koskaan, koko maailmassa, päättänyt äänittää murhan etukäteen, ja soittaa nauhaa hätäpuhelun aikana?

Pysähtyikö tutkimusryhmä ollenkaan miettimään miten monimutkaista ja suorastaan mahdotonta sellaisen toteutus olisi teknisesti sekä ajastuksellisesti ilman, että siitä jäisi selvät ja kiistattomat todisteet? Lapsetkin ovat olleet paikalla asunnossa, kun tämän on väitetty tapahtuneen. Hätäpuhelu antaa näinollen alibin Anneli Auerille. Ja tämähän ei syyttäjiä miellytä sen enempää kuin Vaasan hovioikeuden tuomareiden vapauttavat tuomiotkaan.

Syyttäjä Jarmo Valkama ilmoitti vaatimattomasti vuonna , että syyttäjät vain koputtelevat korkeimman oikeuden ovelle. Silloin koputeltiin samojen lasten samoilla kertomuksilla saatananpalvonnasta, eläinten kidutuksista, väkivallasta, myymälävarkauksista, raiskauksista jne.

Auerin pojan kertomus etukäteisäänityksestä oli mukana siinä laajassa materiaalissa, jota lapsilta vuonna kuulusteluissa sijaisvanhempien avustuksella saatiin. Teon motiivi on tosin syyttäjiltä edelleenkin hakusessa. He eivät ole myöskään kyenneet päättämään tappoiko Anneli Auer miehensä äkkipikaistuksissaan riidan päätteeksi yllätystodistajana oikeudessa uhrin kurssikaveri , vaiko lapsen kertomuksen mukaisesti pitkään suunniteltuna ja harjoiteltuna tekona, jossa oli mukana yhdeksänvuotias sisar.

Syyttäjille pääasia tuntuu olevan se, että tekijä oli Anneli Auer, eikä kukaan muu. Tämä seikka on pyritty todistamaan sillä, että paikalla Tähtisentiellä ei ollut ulkopuolista hyökkääjää, vaikka tämä oli jättänyt jälkeensä mm. Murhapaikalta löydetty vieras DNA osoittautui kuuluvan poliisille, jonka henkilöllisyys salattiin.

Lisäksi murhaajan pakenemisen näki pieni lapsi, jonka sanaa Porin poliisit ja syyttäjät ovat vuosien ajan yrittäneet horjuttaa hyvin epäreiluin ja arveluttavin keinoin. Hätäpuhelutallenne on tärkein todiste siitä mitä Ulvilassa tapahtui murhayönä Sen takia syyttäjät ovat yrittäneet hämärryttää kansaa kapellimestarista koostuvalla amatööridekkari tutkintaryhmällä.

Se mitä nauhalta kuuluu on kuulijan korvista ja korvien välistä kiinni. Hätäpuhelutallenne on kuultavissa alempana tai  täältä. Syyttäjän Ulvila-avaintodistaja on amatöörisalapoliisi. Anneli Auer kirjoittaa itse — Raine Ampuja ja orkesteri. Kantelun edellinen osa, sekä kaikki aiemmat kirjoitukset löytyvät sivua alas rullaamalla. Julkaisen alla otteen oikeuskansleri Jaakko Jonkalle joulukuussa tekemästäni kantelusta.

Edellinen osa löytyy sivua alas rullaamalla. Suomessa on uskonnon vapaus. Onko uskonlahkoihin kuulumattomilla ja  uskonnotonta vakaumusta vailla olevilla syytetyillä oikeus olla joutumatta uskovaisten jahtaamiksi ja tuomitsemiksi? Saamieni tietojen mukaan Anneli Auer ia syyttävien ja tuomitsevien joukoissa on harvinaisen usein uskovainen tausta. Tämä asia selvisi minulle siinä vaiheessa, kun kävi ilmi, että Anneli Aueria epäiltiin tosissaan saatananpalvonnasta. Sen laatuisia syytteitä ei uskoisi esitettävän tänä päivänä missään modernissa sivistysvaltiossa.

Toukokuussa selvisi, että lestadiolaisten piireissä on jäänyt pedofiilia kiinni , eikä uhrien lukumäärää tiedä kukaan. Ovatko kaikki nämä pedofiilit nyt vankilassa? Yritetäänkö mediassa vierittää kaikki negatiivinen huomio Anneli Auerin ja Jens Kukan harteille?

Anneli Aueria tuomitsevien taustalla näyttää olevan myös ihmisiä, joilla on entuudestaan läheiset keskinäiset suhteet. Mikäli Te oikeuskanslerina olette hyvä tuttu keidenkään Ulvilan surmaa tai näitä seri-asioita hoitavien poliisien tai virkamiesten kanssa, pyydän Teitä jäävinä siirtymään sivuun, ja antamaan puolueettoman henkilön hoitaa pyytämäni tutkinnan.

Ilta-Sanomien toimituspäällikkö Timo Paunonen vaati Totuuskommissiota tarvittaisiin myös selvittämään hyvä veli-järjestelmän aiheuttamat vahingot kansalaisten oikeusturvalle. Puolustuksen toiminta ollut erittäin vaikeata, miltei mahdotonta, koska syytettyjä on pidetty vangittuina, asioiden käsittely on määrätty salaiseksi ja puolustuksen asianajajille on annettu ilmaisukielto, ja epäillyillä oli pitkään yhteydenpitokieltoja ulkomaailmaan. Syytetyillä on vastassaan neljä syyttäjää, ja heiltä on viety varojen jäädyttämisellä taloudelliset mahdollisuudet palkata itselleen lisäapua.

Jo tämä tekee tilanteen syytettyjen kannalta täysin epäoikeudenmukaiseksi. Asianajajille asetettu ilmaisukielto on halvaannuttanut puolustuksen toiminnan. Veljeni asianajaja ei ole saanut kertoa edes meille omaisille asioita, jotka olisivat olleet meille tärkeitä  totuuden esille saamiseksi heti tutkimusten alkuvaiheessa. Asiakirjojen salaaminen on mm. Kaikki tässä asiassa on salattu vain siksi, että syytteet eivät kestä päivänvaloa.

Kaikki asiaan liittyvä on salattu järjestelmällisesti, vaikka asiaan ei liittyisi alaikäisiä. Niitä ei saa salata, koska ne vaikuttavat syytetyn puolustamiseen. Porin syyttäjät uskovat juttujen yhteyteen, mikä käy ilmi Korkeimman oikeuden valituslupahakemuksesta.

Nyt salataan syyttömyyteen viittaavia tosiasioita kuten, että Anneli Auerin lapsilla ei ole todettu sellaisia fyysisiä vammoja, joita ei voida muutoin selittää, kuin kiistattomana näyttönä hyväksikäytöstä.

Kaikki Anneli Auerin tyttäret ovat edelleen neitsyitä, vaikka pienen traumatisoituneen pojan tarinoiden mukaan veljeni olisi useasti harrastanut penetratiivista seksiä heidän kanssaan.

Samainen poika väittää myös, että hänen isosiskonsa, surmayönä vain 9v. Hän kertoo kauhutarinoita pienempien sisartensa säestämänä, että perheessä harrastettiin saatananpalvontaa, kidutettiin ja tapettiin eläimiä, raiskattiin ja pahoinpideltiin lapsia.

Muitakin pihapiirin lapsia kuin heitä itseään. Nämä muut lapset kieltävät isosiskon tavoin, että mitään sellaista olisi koskaan tapahtunut. Kotieläimiä ei ole perheessä koskaan ollut. Mitään näyttöä pojan kertomusten totuudenmukaisuudesta ei ole löytynyt. Toimittaja Jarkko Sipilä teki valituksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuden kesällä antaman seksuaalirikosjutun julkisesta selosteesta.

Sipilän mukaan seloste ei täyttänyt oikeudenkäynnin julkisuudesta yleisissä tuomioistuimissa annetun lain 25 §: Tuomioistuimet eivät kuitenkaan tutkineet valitusta.

Kihlakunnansyyttäjä Jouko Saario Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta rikkoi syyttäjien tiedotusohjetta lausumalla julkisuudessa syyteharkinnan ollessa vielä kesken, että syytteet nostetaan. Kysymykseksi jää, miksi Saario menetteli näin, vaikka valtakunnansyyttäjänvirasto on aiemminkin vaihtanut syyttäjää aivan samasta syystä, esim. Oliko kyseessä jonkinlainen taktinen veto? Eikö ole syytetyn oikeusturvan vastaista, että häntä vastaan on neljä syyttäjää kaikkine taloudellisine resursseineen ja puolustamassa on vain yksi asianajaja, joka hänet pakotettiin valitsemaan vain kymmenen nimen listalta, koska hänen omat varansa olivat jäädytetty ja tulotkin saatu tyrehdytetyksi?

Jenssillä oli aikoinaan taksikyydissä eräs helsinkiläinen poliisi, joka uskoi varmuudella, että…. Helsinkiläisenä ihmettelin mitä tämä tarkoittaa? Vuosien varrella vastaus on alkanut selkiytyä mielessäni. Hän on toiminut kansanedustaja Anne Holmlundin kok avustajana ja Kokoomuksen Satakunnan piirin toiminnanjohtajana — Vuodesta Haukio työskenteli Kokoomuksen viestintäpäällikkönä puolisonsa presidentiksi valintaan saakka.

Haukio on ollut naimisissa Sauli Niinistön kanssa vuodesta Aluksi Haukio työskenteli Turun yliopistossa tutkimusassistenttina ja tiedottajana.

Helsinkiin hän muutti töiden perässä, kun hänestä tuli Anne Holmlundin avustaja. Seuraava työtehtävä olikin Satakunnan Kokoomuksen toiminnanjohtajana. Myöhemmin samana syksynä Haukio kertoi aikovansa äänestää Niinistöä seuraavissa presidentinvaaleissa.

Presidentinvaalikampanja työllisti myös Haukiota. Tuolloin Haukio oli vielä yhdessä Harri Paanasen kanssa. Helmikuun puolueristeilyn jälkeen Haukion ja Paanasen suhde tuli kuitenkin päätökseen ja Niinistökin muutti Suomeen. Yllättäen luvun loppua kohden Niinistölle tuli enemmän ja enemmän asiaa Poriin. Entinen sisäministeri Anne Holmlund kok on kotoisin Ulvilasta , kävelymatkan päästä Tähtisentieltä. Holmlundista tuli sisäministeri vuonna Suojelupoliisin johtaja Seppo Nevalan jättäessä virkansa Holmlund nimitti Salmen Supon johtoon ja erityisavustajaksi tuli tämä jälkeen Sami Paatero.

Paatero on Holmlundin poliisiylijohtajan virkaan nimittämän Mikko Paateron poika. Mikko Paatero selitti jo ennen nimitystään Ilta-Sanomissa, ettei ole asiassa jäävi. Savon Sanomien pääkirjoituksessa toimittaja Hannu Virtanen arvosteli Holmlundin suosineen virkanimityksissä kokoomusta. Anne Holmlund on vaatinut poliisia toimimaan maahanmuuttovastaisuuden vähentämiseksi.

Maaliskuussa Holmlund teki päätöksen hätäkeskusten sijoituspaikoista. Tämä aiheutti kritiikkiä etenkin Tampereella, kun paljon suurempi Pirkanmaan hätäkeskus lakkautettiin ja sen toiminnot siirrettiin Holmlundin kotiseudulle Poriin. Hätäkeskusten uudet paikkakunnat valittiin ennalta määriteltyjen kriteerien mukaisesti. Hätäkeskusten oli muun muassa oltava riittävän suuria, jotta työtilaa riittää kaikille päivystäjille. Hätäkeskuksien toimintamenoja ei haluttu käyttää suurempien toimitilojen rakentamiseen vaan toiminnan kehittämiseen.

Porin valintaan vaikutti myös siellä sijaitseva valtakunnallinen hätäkeskus, joka ohjaa muiden yksiköiden toimintaa. Porin hätäkeskuksen johtaja tyrmäsi tamperelaisten väitteet suuremmista tiloista ja kotiinpäin vetämisestä Satakunnan Kansassa. Kokoomuksen lisäksi Anne Holmlund kuuluu myös Satakunnan kauppakamariin , jota kautta hän tuntee Luvata Oy: Lahti oli saanut tappouhkauksia , poliisi etsi alkuun murhaajaa Luvatalaisten joukoista.

Poliisi tutki myös teoriaa, että oikea kohde olisi ollutkin Helavirta, mutta tekijä olisi erehtynyt talosta. Miten pitkittynyt murhatutkinta ja sen tuoma negatiivinen huomio vaikutti mahdollisesti yhtiöön, siitä enemmän Ulvilan aikakirjoissa. Mikko Paateron poika Sami Paatero toimi poliisiministeri Holmlundin avustajana, kun isänsä nimitettiin poliisiylijohtajaksi Kokoomuksen poliittinen neuvonantaja Jussi Kekkonen, kampanjaryhmän mainonnan ja markkinoinnin vetäjä Kirsi Piha sekä kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteeri Sami Paatero.

Jonkka astui virkaansa heinäkuussa Kuusirannasta tuli tutkinnanjohtaja vuotta myöhemmin  Jonkka ja Kuusiranta  ovat toisilleen tuttuja ainakin Lavia-Seura ry: Wikipedia kertoo Jaakko Jonkasta näin: Oikeuskansleri Jaakko Jonkka piti puheen Lavia Seuran hengellisessä päivässä Heti tutkinnanjohtajaksi tultuaan Pauli Kuusiranta esiintyi hyvin itsevarmana mediassa.

Päivälleen  kaksi vuotta Jukka S. Porin seudullakaan ei ole tällä hetkellä muita selvittämättömiä juttuja, Kuusiranta selvittää. Miten Kuusirannan varmuuteen murhan selviämisestä on vaikuttanut  Mikko Paateron puuttuminen asiaan? Sensijaan pian eläkkeelle jäävä  Kuusiranta nimitettiin tutkinnanjohtajaksi Joutsenlahden tilalle seuraavana vuonna. Juttu oli osoittautunut tavanomaista vaikeammaksi eikä tutkintaryhmä ollut päässyt tekijän jäljille.

Jutun tutkinnanjohtajuuden lisäksi minulla oli johdettavani RTP rikostietopalveluyksikkö ja paljon työllistänyt huumeryhmä. Pääperusteena siirtoehdotukselleni oli kuitenkin se, että me emme olleet saaneet kiinni tekijää. Kulmala suostui pyyntööni, minkä vuoksi otin yhteyttä KRP: Kopperoinen suostui ehdotukseeni ja määräsi uudeksi tutkinnanjohtajaksi Teijo Ristolan. Olin tyytyväinen ja ehdin antaa jo Satakunnan Radion toimittaja Tapio Termoselle haastattelunkin vaihdosta.

Silloinen lääninpoliisijohtaja Mikko Paatero kuitenkin puuttui asiaan. Paatero oli saanut selville siirtoaikeen ja hän soitti minulle. Keskustelumme päättyi siihen, että Paatero perui jutun tutkinnan siirron KRP: Termonen sai Paaterolta uuden haastattelun. Näin jälkeenpäin ajatellen jutun siirto KRP: Minä en ole koskaan ymmärtänyt, miksi Paatero ei halunnut tämänkaltaista juttua KRP: Joulukuussa   Kuusiranta puhuu kuitenkin edelleen ulkopuolisesta surmaajasta.

Mikä tai kuka teki Kuusirannasta varman, että murha selviää? Mikä tai kuka sai tutkinnan kääntymään ainoastaan vaimoon tekijänä? Mikä tai kuka sai Satakunnan poliisit väittämään kuorossa, ettei surmapaikalla Ulvilassa ollutkaan ulkopuolista, eikä ulkopuoliseen viittavia ääniäkään enää yhtäkkiä kuulunut hätäkeskusnauhoitteelta?

Mikä tai kuka sai helsinkiläisetkin poliisit uskomaan, että vaimo oli tekijä?

... Jukasta tämä ei ollut kiinni. Sitä ei poliisi syyttäjän mukaan ollut tutkinut, ja kun Auerin myöhemmin annettiin käydä talossa, hän oli ottanut talosta mukaansa muutamia muovipusseja. Eräällä veneellä hän oli näkevinään veljensä. Nykyisin pätevät elämänkatsomustiedon opettajat katsottakoon päteviksi lukion filosofian opettajiksi. Samoin, kuinka kauan hänen silloin yhdeksänvuotias tyttärensä Amanda puhuu hätäkeskusvirkailijan kanssa.

: Homoseksuaaliseen live chat h-kuppi

Homo escort tallinna sex work net Mikäli Anneli Auer saa elinkautisen tuomion Vaasan hovioikeudesta, tulisi jokaisen kansalaisen ymmärtää missä tilassa Suomen oikeuslaitos ja poliisi ovat. Jutun tutkinnanjohtajuuden lisäksi minulla oli johdettavani RTP rikostietopalveluyksikkö ja paljon työllistänyt huumeryhmä. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja Ulvilan murha. Tässä artikkelissa ei ole lueteltuna läheskään kaikkia Auer-tapauksessa osallisina olleita, joilla on joku linkki Auerin syyllistäjiin. Kyseiseen rahanpesuun liittyy muitakin tahoja. Tämä seikka on pyritty todistamaan sillä, että paikalla Tähtisentiellä ei ollut ulkopuolista hyökkääjää, vaikka tämä oli jättänyt jälkeensä mm. Etikan syöntiä en ymmärrä ollenkaan.
Homoseksuaaliseen live chat h-kuppi 162
Hieroja itäkeskus anaalin venytys homoseksuaaliseen 579
Tästä seuraa syyttömiksi todetuille elinikäistä haittaa, kuten mahdollinen välitön hengenvaara, ja maineen ikuinen menettäminen, joka ulottuu tälläisissä tapauksissa henkilön koko perheeseen. But when we use reason to try to move from understanding to managing and changing, experience tells us we often go horribly wrong. Teletunnistetiedot kertoivat puhelimen olleen päällä vielä vuorokauden sen jälkeen, kun Kesti katosi. Esimerkiksi Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja on sekopää diplomi-insinööri Petri Karisma, joka ajaa tasa-arvoisutta toden ja valheen välillä, ja pääsihteeri Esa Ylikoski, Pekka Elon aivopesemä entinen taistolainen, on inhottavin ihminen, jonka tunnen. Kaikki kirjoitukset löytyvät myös Arkisto-sivulta.

KUINKA SAADA MIES HOMOSEKSUAALISEEN EJAKULOIMAAN ILMAIS SEKSI

Homoseksuaaliseen live chat h-kuppi

KIIMAISET NAISET EROTTISET HOMOSEKSUAALISEEN TARINAT